Last news in Fakti

7 Декември, 2016 20:56 1 534 0

Мъж си построи самолет Spitfire (ВИДЕО)

  • мъж-
  • самолет-
  • spitfire

Това е легендарен самолет от Втората световна война

Британецът Алън Джеймс е успял сам да конструира самолет Spitfire, съобщи „Дейли Мейл“.

Моделът е бил широко използван по време на Втората световна война. 63-годишният Джеймс от малък мечтае да притежава такъв самолет. Сега той го е конструирал в гаража си.

Джеймс е събирал нужните части из цяла Европа и дори САЩ. Той е платил 150 паунда за оригиналните планове на такъв самолет, след като е започнал и да изкупува нужните за конструкцията части.

Преди това ентусиастът е платил 5000 паунда за курс по летене. Сега той дори лети сам с произведението си.

„Всеки истински британец иска такъв самолет. Той е бил многократно проверяван от експерти по време на конструкцията. Правих му и тестове за летене. Сега имам нужното разрешително. Беше като да моделираш по-голям самолет. От малък съм запален по това. Страхотно е“, заяви Джеймс.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: