Last news in Fakti

15 Февруари, 2017 14:12, обновена 15 Февруари, 2017 17:28 8 896 1

Българка загина в катастрофа в Унгария, други 12 сънародници са ранени

  • унгария-
  • румъния-
  • катастрофа-
  • българи-
  • загинали

Няколко превозни средства са катастрофирали - сред тях са два български микробуса и автобус с български граждани

Има загинала българка в катастрофата в Унгария.12 са ранените наши сънародници. Четирима от тях са в критично състояние. Те са настанени в интензивните отделения на болниците в Сегет, обявиха за Факти.бг от пресцентъра на Министерство на външните работи.

По информация от полицейското управление в окръг Чонград (Унгария), в 7,30 сутринта на 15 февруари 2017 г., на 1 км от граничния пункт Надлак на магистрала М43 е станала верижна катастрофа с участието и на два български микробуса.

Посолството на Република България в Будапеща е в постоянен контакт с болниците и местната полиция и следи за състоянието на пострадалите. Българският консул в Унгария ще окаже необходимото съдействие на място, съобщиха от Министерство на външните работи.

От Министерство на външните работи не пожелаха да съобщят къде са регистрирани двата микробуса. Противоречива е информацията за регистрацията им, като първоначална непотвърдена информация се смяташе, че това е Добрич. Според БНР автомобилите са с регистрация от района на Търговище. Единият от тях е собственост на българката Гюлхан Нихат Мустафа от Омуртаг, съобщи "Хоризонт".

Те са били ударени от румънски автобус. Общо четирима са загинали при тежкия инцидент. Другите жертви са румънец и двама унгарци. Предполага се, че причината за катастрофата е лошото време и намалената видимост заради мъгла. При тежката катастрофа са се сблъскали 7 превозни средства – два румънски камиона, две по-малки товарни коли, един румънски автобус и два български микробуса.

Четирима души загинаха, а 13 са ранени при тежък пътен инцидент на територията на Унгария, съобщи по-рано унгарското издание „Ориго“. Верижната катастрофа в условия на гъста мъгла е станала близо до границата на страната с Румъния.

По - рано беше съобщено в унгарски медии, че българите са пътували в румънски автобус, което не се потвърди.

От българското външно министерство заявиха за Факти.бг, че са в постоянен контакт с местните власти.

Катастрофата е станала заради микробуси, които спрели без сигнализация в дясната лента в условията на мъгла. Министерството на външните работи на Румъния съобщи, че сред загиналите има един румънски гражданин, а други шестима румънци са ранени.

Верижната катастрофа е станала тази сутрин на магистрала М43 (намираща се в южната част на Унгария) на близо един километър от границата с Румъния.

Трима души са били хоспитализирани, пишат унгарските медии. Към мястото на трагичния инцидент са били изпратени няколко линейки от близките населени места. 13 души са ранени, като се съобщава само за трима хоспитализирани. Те са с вътрешни наранявания и счупени кости, сочеше първоначалната информация.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    2 1 Отговор
    ''Българката Гюлхан Нихат Мустафа'' ...... срам и позор.В една нормална държава ще кажат : Тя е от този произход ама с това гражданство.Продажници долни .....
Новини по държави: