Last news in Fakti

22 Юни, 2017 10:33 83 404 28

Най-смъртоносната банда на планетата (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • ms-13-
  • банда-
  • салвадор

MS-13 e известна с извършваните жестоки престъпления, като нейна запазена марка стават убийствата с мачете

Най-смъртоносната банда на планетата (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1

MS-13 (Mara Salvatrucha) е известна като една от най-страховитите банди в света, вдъхновила не един кинорежисьор по света.

Създадена е през 80-те години на ХХ век в Лос Анджелис от имигранти от Салвадор, избягали от дългата и кървава гражданска война в централноамериканската държава. В бандата влизат още гватемалци, хондурасци, мексиканци и други жители на Централна Америка, като първоначално целта на организацията е да защитава имигрантите от другите големи банди.

MS-13 бързо става известна с извършваните жестоки престъпления, като нейна запазена марка стават убийствата с мачете. Бандата се занимава с трафик на наркотици, продажба на незаконни оръжия, кражби, поръчкови убийства, търговия на хора и нападения – особено срещу органите на реда.

По данни на ФБР бандата "оперира" на територията на 46 щата. Бандата успява да се разпростре чак до Испания, Великобритания, Германия и Канада. MS-13 има десетки хиляди членове по целия свят, 10 000 от които в САЩ. Бандата е със строга йерархия и код на поведение. Задължителен ритуал за приемане в престъпната организация е 13-секунден побой от членове на MS-13, както и извършване на престъпление, често убийство, в името на бандата.

Най-смъртоносната банда на планетата (ВИДЕО+СНИМКИ)

Престъплението е задължително за новаците, иначе не ги вземат насериозно. Когато новите попълнения бъдат арестувани и изпратени в затвор или изправителен дом, след това от там излизат вече закоравели престъпници, чиито единствен път е извън закона. Не е чудно и че малки деца влизат в бандата. Кварталите, в които израстват, са с най-високата престъпност и единствено принадлежността към подобна структура им гарантира някаква сигурност.

Четирите смъртни гряха в MS-13 са доносничество, страх, неподчинение и хомосексуализъм. На 13 юли 2003 г. на брега на река Шенандоа във Вирджиния полицията открива тялото на 17-годишната Бренда Паз. Момичето е намушкано 16 пъти в гърдите и гърлото. Бренда и нейните убийци са членове на MS-13. Жертвата влиза в групировката на 13 години, след като преминава през задължителния ритуал за приемане.

През 2002 г. момичето решава да се измъкне от бандата и се съгласява да свидетелства срещу тях. Това е първият и засега единствен подобен случай. Година по-късно е убита. Завладee ли MS-13 нови територии, неизменно се появяват графити със знака на бандата - стени, коли, камиони, кошчета за боклук, решетки на магазини - навсякъде, където може да се рисува. Символът е и по телата и лицата на членовете на бандата.

Най-смъртоносната банда на планетата (ВИДЕО+СНИМКИ)

До момента не е ясно дали цялата тази организация се ръководи от един или няколко души, които са най-високо в йерархията. Има намеци за съществуването на голям шеф, но доказателства няма. Според експерт от ФБР, който разследва MS-13, мотото на бандата е "убивай, изнасилвай, контролирай". Емблематичен пример за силата на бандата е извършеният през 2005 г. атентат в Хондурас. Тогава членове на MS-13 нападат автобус и убиват 28 души, от които 6 са деца, като предупреждение към правителството.

В края на април тази година президентът на САЩ Доналд Тръмп се закани да вгорчи живота на MS-13. Тръмп обеща държавата да удари с цялата си мощ бандите, които тормозят "невинните граждани". Дали това ще се случи, предстои да видим, пише novini.bg.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Tankist

    115 6 Отговор
    Скоро и у нас. Абревиатурата е МС- мангал сиган 13. Отпада само това да не членуват долни педеруги и да не се пеят един друг.

    Коментиран от #16, #28

  • 2 азззз

    210 56 Отговор
    MS-13 са невинни дечица в сравнение с ГЕРБ, Няма по-смъртоносна банда която да е способна да ограби и затрие цяла държава

    Коментиран от #6

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Винкел

    191 9 Отговор
    Тия ако минат някоя вечер през Перник ще почнат да плачат за майките си ...
  • 5 Трол

    60 3 Отговор
    Тея на снимките са по-хилави и от концлагеристете от Освиенцим, да папат повечко бургери!
  • 6 АЛО КЪСА ПАМЕТ

    62 13 Отговор

    До коментар #2 от "азззз":

    ДОБРЕ ТАКА Е (АМА КАЖИ И НЕЩО ЗА БСП ' СДС' НДСВ' ) А.

    Коментиран от #8, #17

  • 7 ОЧЗ

    103 5 Отговор
    Това че хомосексуализма е сред смъртните грехове ми хареса!

    Коментиран от #26

  • 8 aззз

    42 12 Отговор

    До коментар #6 от "АЛО КЪСА ПАМЕТ":

    Различни глави на една и съща ламя. Дори да се хапят помежду си никога няма да захапят общото тяло. В момента главата ГЕРБ е тази която лапа лъвските хапки от тялото на държавата, но и другите глави на ламята са на пиршеството

    Коментиран от #10

  • 9 onezi

    13 10 Отговор
    Аз пък мислех, че това са малките свине, които от 14-1 станаха 13
  • 10 АЛО КЪСА ПАМЕТ

    28 5 Отговор

    До коментар #8 от "aззз":

    Точно така споменавате ги и другите КРАДЦИ от време на време сърдят се хората че никой не ги споменава
  • 11 Шоп

    40 6 Отговор
    Тия май съм ги виждал у факултето
  • 12 Mango

    10 17 Отговор
    Оправете се бре самоеди сакати,или Бойко виновен или брачеда.Смешници
  • 13 Гост

    36 2 Отговор
    Стадо кавали, поредните паразити на обществото.
  • 14 Vasik Atanasova

    11 5 Отговор
    това е истина
    само 5 000 живеят и пребивават Америка
    но никаква полза нямаме ние от тях
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 БАТЕ ЖОРО

    21 5 Отговор

    До коментар #1 от "Tankist":

    няколко отбранителни гранати и ще станат най- умрялата банда. без разлика са от нашите цигани, само дето може да са по- интелигентни и възпитани

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Борис

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "АЛО КЪСА ПАМЕТ":

    Най лошото е че всичките са от един дол дренки.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Vasik Atanasova

    12 5 Отговор

    До коментар #16 от "БАТЕ ЖОРО":

    БЪРКАШ ЖОРО
    ЧЕТИ И ЩЕ НАУЧИШ МНОГО ЗА ТЕЗИ
    НЕ ГИ СРАВНЯВАЙ С НАШИТЕ ЦИГАНИ
  • 20 Споделяне

    10 1 Отговор
    От бандата на Мара Парламата, по страшна - нема ...
  • 21 гощо

    13 5 Отговор
    Смешници!!! Не смеят да те погледнат в очите,комплекса от белият човек ги тресе яко!!!! Виждал съм ги тия пинокиовци в щатите! Квартални хулигани от гетата! Там нещо си играят на банда но в нормалните квартали не припарват.
  • 22 Fuck Bulgaria

    10 19 Отговор
    Вие сте най хубавите за туй сте на тоя хал .. скапани Българи .. Се вий сте най хубави .. а представа си нямате за нищо комплексирани коментатори ..

    Коментиран от #27

  • 23 КИКИЧ

    10 1 Отговор
    Интересно е например, имат ли филиали в Китай, и например.... Северна Корея. Арестувани 200 души--стадион, препълнен, взвод войници, и...7.62 мм. Следващите 200 моля.
  • 24 Много си в грешка

    2 2 Отговор

    До коментар #16 от "БАТЕ ЖОРО":

    Май не си чел и гледал достатъчно за тая банда, просто са брутални и грам не са умни , като те поръчат няма спасение , няма значение кой си какъв си, дори да си кука пак умираш, славят се като бандата убила най много хора от полицията:-)
  • 25 христо

    1 0 Отговор
    тук престъпност а може да спре но неси вършат работата това е гледам всяка вечер помиярите какво правят а куките гледат ....
  • 26 Хомос

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "ОЧЗ":

    Ама и ще ти хареса много ако ти го пъхне хомосексуален кон,че пак ще искаш
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Глупако това е цветнокожа банда против а

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Tankist":

    https://www.bulnews.b