Last news in Fakti

27 Юли, 2017 13:33 1 274 5

Канада: Kаним новобранци с различна сексуална ориентация в армията

  • канада-
  • армия-
  • хомосексуалист-
  • новобранец-
  • транссексуални
Канада: Kаним новобранци с различна сексуална ориентация в армията - 1
Снимки: БТА/АР

Армията на Канада използва Twitter, за да приветства новобранци от всякаква сексуална ориентация и полова идентичност само часове, след като американският президент Доналд Тръмп обяви, че ще забрани на транссексуалните да служат в армията, предаде агенция Reuters.

Туитът на канадските въоръжени сили от официалната страница на армията е придружен със снимка на група военни, които участват в парад със знамена с цветовете на дъгата, веещи се от оръжията им.

"Ние приветстваме канадци с всякаква сексуална ориентация и полова идентичност. Присъединете се към нас", се посочва в туита, който включва и хаштагът "Различието е нашата сила".
Само за час публикацията е била споделена 2500 пъти, отбелязва Reuters.

Изненадващата серия от туитове на американския президент Доналд Тръмп, с които той обяви, че транссексуални лица няма да служат в армията на САЩ под каквато и да е форма, бе осъдена като дискриминация с чисто политически мотиви от правозащитни групи и някои депутати и от двете политически партии. Но обявеното от Тръмп бе похвалено от консервативни активисти и някои републиканци, отбелязва агенцията.

Канада: Kаним новобранци с различна сексуална ориентация в армията

Реакцията на канадската армия напомня туита на премиера Джъстин Трюдо през януари, когато Тръмп издаде забрана за пътуване, засягаща гражданите на няколко преобладаващо мюсюлмански страни. "Към онези, които бягат от преследване, терор и война, канадците ще ви приемат, независимо от вашата вяра. Различието е нашата сила", написа тогава премиерът на Канада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Man.f

    8 0 Отговор
    Dali DA ne se probvam?

    Коментиран от #5

  • 2 Истината

    10 0 Отговор
    Голям купон се вихри в канадските ,,въоръжени сили"То като са започнали,поне и да ни освободят от Ислямска държава,битките които ще се водят ще бъдат много истощаващи и ефективни ..
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 ВъВъ

    7 1 Отговор
    гнусотия
  • 5 йух

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Man.f":

    да те боцнат ли
Новини по държави: