Last news in Fakti

19 Август, 2017 11:51 2 512 33

Ядреното оръжие на Северна Корея не застрашава други страни

  • северна корея-
  • оръжие-
  • страни

От там твърдят, че искат да предотвратят нова война

Ядреното оръжие на Северна Корея не застрашава други страни - 1
Снимка: БТА/AP

Ядреното оръжие на Северна Корея не носи опасност за други страни, освен ако те не участват във военна експанзия срещу страната съвместно със САЩ, съобщи севернокорейското издание „Нодон Синмун“.

Обяснява се, че Северна Корея развива ядрения си арсенал, за да „възпира безразсъдни стъпки на САЩ, можещи да доведат до ядрена война“.

В статията се отбелязва, че идеята за заплахата от страната е преувеличена. Твърди се, че всички ядрени разработки в Пхенян се провеждат открито. Тяхната цел е да предотвратят нова война на Корейския полуостров

През тази седмица Северна Корея излезе с декларация, с която обяви, че няма да бъде страната, която първа ще нанесе ракетен удар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    45 34 Отговор
    В стремежа си да опази своя народ от гибел, Ким Чен допринася много за промяната на съзнанието на хората по света, на които САЩ дълги години промива мозъците им с отвратителната си политика. Може много да се учим от Ким, как се пази суверенитет и как да те уважават! На нас това ни липсва, затова си правят с нас каквото си искат.

    Коментиран от #2, #5, #19, #22

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Юлий

    6 14 Отговор
    Това са пълни глупости
  • 4 Кики

    9 20 Отговор

    До коментар #2 от "Смърт на комунизма":

    Мисля, че една екскурзия до Сибир ще ти се отрази добре и най - вече злото, което е в теб ще изчезне!

    Коментиран от #6, #24

  • 5 onq s konq

    16 21 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Някакси неестествено ми звучи да опазваш собствения си народ от гибел/в случая със СК -ГЛАД,БЕЗМИЛОСТЕН КОМУНИСТИЧЕСКО -МИЛИЦИОНЕРСКИ ТЕРОР ВКЛЮЧВАЩ ЛИКВИДИРАНЕ НА ХОРА БЕЗ СЪД И НА МЯСТО КАКТО И ЗДРАВО ЗАКЛЮЧЕНИ ВЪНШНИ ГРАНИЦИ КАКТО ПРИ ВЛАСТВАНЕТО НА СССР,като вместо да си нахраниш народа се въоръжаваш до зъби!А иначе си е логично-ВЪОРЪЖЕНА КЛИКА НА ВЪРХА НА ВЛАСТТА-ПОСЛУШЕН НАРОД.А защо изобщо се въоръжава Ким?...АМИ ЗА ДА НЕ МУ СЕ РАЗВАЛИ РАХАТЛЪКА от досадните факти и новини пристигащи от Ю.Корея че животът може да бъде и далече по добър при едно демократично и свободно общество!

    Коментиран от #12, #16, #28

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 гост

    20 11 Отговор

    До коментар #2 от "Смърт на комунизма":

    А сега обоснови си реакцията спрямо пост 1. Можеш ли логично, без да излизаш от рамките на написаното или така ти е зададено? Къде видя комунизъм в поста, а? Или не си на мнение, че единственият инструмент за запазване суверенитета на една страна е армията й? България суверенна държава ли е понастоящем?... или си от тия, които още не могат да осъзнаят, че някога вместо да скачат по площадите е трябвало да хванат сопите. Това време отмина, а ти още си скачаш в плиткоумието си.

    Коментиран от #9

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Кики

    7 11 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Прочетох внимателно коментара ти и забелязах, че мисълта ти към всяко едно изречение е изопачена - нещо, което зная и от преди.
  • 13 3 2 1 старт

    12 2 Отговор
    Точно и ясно, в Мексиканският Залив няма корейски авионосни групи, и Северна Корея ,може да използва своите оръжия, само в в отговор на неизбежна отбрана.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Бай хой

    13 7 Отговор

    До коментар #15 от "Смърт на комунизма":

    Нидей така ве. Ами нали другаря Бойко Борисов е верен член на БКП. Дори се отказа от академична работа за да не прередаде партийната книжка. Най върлите комсомолски и които врякаха винаги готов сега реват като магарета смърт на комунизма. Нищо полезно ли не може да да вършиш, та се надяваш на партийни лозунги?
  • 19 Sergiy

    9 16 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    да се "учим"от ким, как милионите хора в С.Корея ядат трева-в преки смисъл на думата
  • 20 Ярослав Станчев

    16 6 Отговор
    С този,който притежава ядрено оръжие американците водят диалог и успява да запази суверенитета си,но му налагат всякакви санкции,за да го уязвят,тъй като с военни действия не могат да постигнат интереса си.Примери колкото искаш.Индия,Русия,Китай,КНДР,Иран,все държави с големи природни ресурси,които са интересни за американската икономика.Но няма шанс американците да се докопат до тях поради простия факт,че с притежанието на ядрено оръжие могат да унищожат всеки американски военен контингент.Който няма ядрено оръжие бива доброзорно натиснат да приеме американската "демокрация и свобода",без право на диалог,а с право на монолог,губейки суверенитета и ресурсите си.Примери още повече,но са достатъчни само 800 американски бази,за да потвърдят факта.

    Коментиран от #21, #23

  • 21 Sergiy

    7 13 Отговор

    До коментар #20 от "Ярослав Станчев":

    Публикувано във факти.бг: Примери колкото искаш.Индия,Русия,Китай,КНДР,Иран,все държави с големи природни ресурси.
    Сега да видим по ресурсите и по желанияна най-страшните американците ;))
    1) Индия- си е една евтина работна ръка и то много "ръце". Природните ресурсу-на средното ниво или под него. Ако нямаше ядърне ръжие-америкнаците щяха да "завоюват"-Индия ;))
    2) Китай- вторичт най-големият търковски партньор на САЩ, заедно с ЕС, освен това имат много общи бизнес интереси, а за някои от тях се карат, обаче САЩ-Кита-ЕС, това е основата на световната икономиката +Япония. Ако Китай, нямаше ядърно оръжие-значи свършено с Китал-абсурд ;))
    3) КНДР-няма никой и нищо, въглеща взимат от Китай- отнво абсурд.
    4) Иран-там повече "идеология" и те са врагове и то смъртни от доста години-чети история, малко. "ядърно оръжия не ги "спасява" ;))
    5) русия/московия, амо тя една бензиностанци, нищо повече.
    Някак си така, изглеждта нищата в днешнитя ден. Да не сме в 1961г. ;)) Защо ли губя време, ама ....

    Коментиран от #25, #26

  • 22 Kcaniba

    6 9 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Спирайте пиенето другари от коневръза поняли ребята, спешно е! Денги нет водка водка водка... Тоже нет толька лосион против косопад....Ха ха ха опорните точки са смешно-жалки ....Но вьй дерзайте ....Ваш Вова!
  • 23 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #20 от "Ярослав Станчев":

    Руската икономика е най- енергоемка в света!Надявам се да разбираш какво означава,и какви смешки си написал!!!Сменете опорните точки спешно Ха ха йа
  • 24 Kcaniba

    6 9 Отговор

    До коментар #4 от "Кики":

    Не се напрягайте,рублата се срива,ще ви освободим от оковите на робството, когато е нужно,споко...И наздраве на всички в коневръза, които са на работа!Без вас ще е скучно и тъпо.....
  • 25 Знаещ

    12 5 Отговор

    До коментар #21 от "Sergiy":

    Китай е най-голямата комунистическа страна в света, а китайската комунистическа партия, която управлява Китай е съответно най-голямата комунистическа партия в света. Мислиш ли, че на американците им хаересва това? Още повече, че самите американци твърдят, че сравнително скоро китайците ще ги задминат икономически и военно. Та в този ред на мисли според теб САЩ радват ли се, че скоро ще свирят втора цигулка? И ако имаха възможност не биха ли го предотвратили? Просто Китай и в момента е супер силен и страната с най-голям бвп дори и днес.

    Коментиран от #29

  • 26 Трол

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Sergiy":

    Оооо Васик Атанасова! Стягай се, в Украйна сформират едни специални батальони, пръв си в списъка.
  • 27 китайче

    6 0 Отговор
    Ким Чен Ир е голям пич - познавам го лично . Бръмчахме заедно по ку..и в Лозенец навремето !!!!
  • 28 Ким Чен

    12 2 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Не съм живял по време на комунизма,не съм го преживял.Сега живея в едно време разделно,в което за кървав атентат с 14 убити и стотици ранени на оживено публично място,се казва че "било очаквано и дори много се е забавило".Дали такивасъбития биха имали успех вСеверна Корея ,или друга комунистическа страна.Ако трябва да избирам,бих предпочел,сабята на своя отколкото тази на чуждоземеца,дошъл с една едничка цел.

    Коментиран от #30

  • 29 Sergiy

    4 11 Отговор

    До коментар #25 от "Знаещ":

    Китайците вече подминаха по показател БВП, обаче не това най-важното, а как това работи и носи блага-ако по ппростият начин да го кажем, то есть как това всичко "работи", а те са заинтересоваи един в друг, причина по-горе писах.
    В Китай работят за помалко от 0,3-1 $ на ден.
    В САЩ минимална около 8-9 $ в ЧАС ( И ТАКИВА СА МНОГО МАЛКО). Разликата я разбираш-надявам се. Така че бвп и икономическите показатели- как, каде и мн. др. като стандарт на живота за прости хора в САЩ и Китай- са отличават много, това са ДВА различни полюса, обаче и това не е най-важното.
    А другото- както Китай не може без САЩ, така и обратното. Китай малко повече се нуждае от САЩ, ако сме точни, обаче един без друг, ще е много трудно на тях.
    Сега, за така наречена "комунистическа партия"-остави за друга аудитория ;)) Защото това е смешно. Идея на комунизма сама по себе си е извратена, а пак в Китай си е "комуно-феодало-капитализм", ако искаш. ;))
    Тази тяхна "патрия" можеш да я наречеш както искаш-идея вече няма никаква, освен -пари.

    Коментиран от #31, #32

  • 30 Кики

    5 1 Отговор

    До коментар #28 от "Ким Чен":

    Много разумно изказване на човек, който не е живял през социализма.
  • 31 Знаещ

    9 1 Отговор

    До коментар #29 от "Sergiy":

    Ако четеш по-внимателно ще видиш, че казвам, че според американските анализатори ще станат най-силната икономически и военно страна, а не че са станали. Много ясно съм го написал. Прочети пак. P.S. Странно е, че мислиш, че партия, която се казва китайска комунистическа партия, която смаза протестите на студентите с танкове през 1989 година и която не разрешава свободни избори, и сама назначава всички кметове, членове на правителството, и всички други държавни и управленски органи не е комунистическа.
  • 32 гост

    10 3 Отговор

    До коментар #29 от "Sergiy":

    "както Китай не може без САЩ, така и обратното. Китай малко повече се нуждае от САЩ, ако сме точни, обаче един без друг, ще е много трудно на тях. " Така си мислят американците и то заблудените такива. И така повтарят клакьорите им.
    Има само един проблем в това мислене: остаряло е с поне 10 години и няма нищо общо с настояще и бъдеще. Мислиш, че Русия е основният враг на Запада с лидер САЩ? Значи си останал някъде във времето в което бат Рамбо беше млад.
    Миналата година Китай построиха 10 огромни международни цивилни летища. Стандартни им ЖП линиите имат само бутиков аналог по света. Три милионен град го издигат от нулата за месеци. И говорим за качество и супер модерни градове с всичко, което се сетиш, а не за дървени колиби, каквито вероятно са ти в съзнанието. Нали не смяташ, че би било реалност, ако строителите получаваха 1$ на ден. Или мислиш, че плащат на западни строители? А и за какво да го строят този изцяло нов град и тези летища, ако няма кой да купува, живее, лети, пътува? Или не знаеш, че Световната икономика последните е пряко зависима от темпа на растеж на Китайската такава? Не на американската, а на китайската.
    Преди години алчният западен капитал изнесе производство, технологии, ум, капитал в Китай, гонейки печалбата и надявайки се корупционно да налага интересите си и да държи Китай в подчинение, както прави навсякъде по света. Уви, тази им грешка ще им струва всичко. Китай е ДЪРЖАВА, а не васал!
    Съжалявам човек! Ще ти се, на теб и н

    Коментиран от #33

  • 33 гост

    6 6 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    ...Съжалявам човек! Ще ти се, на теб и на господарите ти, но те вече осъзнават, че едно, две десетилетия ги делят от загубата на лидерство и че нищо не могат да направят по въпроса освен да забавят по някакъв начин процеса.
Новини по държави: