Last news in Fakti

18 Февруари, 2018 19:06 2 153 1

Лавина помете планинари в Швейцария, издирват ги

  • швейцария-
  • лавина-
  • алпи-
  • вале

Инцидентът се е случил на 2500 метра надморска височина

Лавина помете планинари в Швейцария, издирват ги - 1
Снимка: Shutterstock

Двама планинари са в неизвестност, след като са били пометени от лавина в Швейцарските Алпи, съобщи Sky News, позовавайки се на информация на местната полиция.

Свличането на снежната маса се е образувало на около 2500 метра надморска височина в кантона Вале, в близост до границата с Франция и Италия (на по-малко от 50 километра от Женевското езеро).

Местните власти споделиха, че са предприели издирване. Първоначално от полицията във Вале казаха, че в неизвестност са цели десет души, но по-късно поправиха информацията си - липсващите са двама.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Франтишек

    0 0 Отговор
    Какво има да ги издирват?
    Вече са "швейцарски граждани"
Новини по държави: