Last news in Fakti

19 Май, 2021 20:56 15 657 62

"Биволь" призова служебното правителство да сигнализира Кьовеши

  • биволь-
  • лаура кьовеши

Лаура Кьовеши вече е наясно със ситуацията в България. Тя е била информирана, включително и от Биволъ, за корупционното блато у нас, в което потъват и европейските пари

"Биволь" призова служебното правителство да сигнализира Кьовеши - 1
Снимка: БГНЕС
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Служебното правителство на Президента Румен Радев има съвсем кратък мандат за действие. Месец и нещо ще бъдат крайно недостатъчни за радикални и трайни промени за разграждане на Статуквото и Задкулисието в държавата. Но ако желанието и заявените в тази насока намерения на Радев и назначеното от него правителство са искрени и истински, то те имат своя реален шанс, пишат от "Биволь".

Този шанс е във факта, че цялата информация и документация на държавата ще бъдат поне до втората половина на юли в ръцете на това управление. Всички архиви, данни, договори, разходи, поръчки, дейности във всички области на икономическата и финансова сфера в България. Следователно за краткия период на своето съществуване Кабинетът на Радев има ресурса и може да събере и да обобщи поне няколко папки със знакови корупционни случаи.

Очевидно е, че Прокуратурата в България, начело с назначения Иван Гешев, няма да влезе никога в своето истинско призвание на законоохранителна институция. Тя работи по подразбиране, като мафиотско-охранителна бухалка на досегашната власт и до момента изпълнява безотказно тази своя дейност. Така че сигнали до Прокуратурата на Гешев е напълно безсмислено да се подават, нито да се разсъждава в тази насока.

Мисията на Европейската прокуратура ще бъде борбата с измамите, свързани с финансите на ЕС. Тя ще има правомощия да провежда разследвания и наказателни преследвания на престъпления, засягащи финансовите интереси на ЕС. Заради това преходното българско правителство според нас дори е длъжно да подготви и обоснове поне няколко официални сигнала за крупни злоупотреби и нарушения с европейски средства до Европейската прокуратура, начело в Лаура Кьовеши. Защото това е единствената възможност за момента да се започнат някакви независими и обективни проверки и разследвания на досегашната власт. Все отнякъде трябва да се започне! Когато системата в България е тотално мафиотизирана на ниво най-висши представители на съдебните институции, то Кьовеши се оказва уникална възможност.

Лаура Кьовеши вече е наясно със ситуацията в България. Тя е била информирана, включително и от Биволъ, за корупционното блато у нас, в което потъват и европейските пари. Кьовеши е първият ръководител на новата институция на ЕС за борба с кражбите и измамите с европари и има амбицията да се докаже и да докаже необходимостта от създаването на Европрокуратурата. Какъв по-подходящ терен от България? Каква по-благодатна почва за защитаване на интересите на общността, законността, необходимостта от нейната структура и избора ѝ на този отговорен пост.

В България има организирани групи за подкрепа на Кьовеши и нейния избор. Очакванията на гражданското общество за нейната роля по разграждане на корупционния модел в страната са огромни, дори хиберболизирани. Без значение от това, добре подготвени и формулирани сигнали до Евро-прокуратурата, няма да останат незабелязани. Особено ако те са подадени официално от Правителство на Република България, дори и временно. Мандатът му ще изтече, то няма да има време за фундаментални ревизии, но сигналите до Кьовеши ще бъдат заведени и ще бъдат разследвани, каквото и да се случи на непредсказуемите парламентарни избори! Тяхното разследване няма да зависи от прокуратурата на Мафията, а от Европейската прокуратура и лично под надзора на Лаура Кьовеши. Именно оттам може да започне разплитането и на чорапа на добре изградената и функционираща десетилетия наред престъпна, корупционна мрежа на обвързаностите на властта и организираната престъпност в България. А започне ли да се разплита този чорап- няма да има наистина връщане.

Ако Кабинетът Радев 2 пусне сигнали до Брюксел за съмнения, че родната Мафия се захранва обилно с европейските фондове, то нито президентът, нито който и да било, може да бъде упрекнат в политически пристрастия, защото тези нарушения са много-партийни и в тях има замесени субекти, свързани с всички системни партии на Статуквото. Още по-малко някой ше може да обвини Европейската прокуратура, че в своите разследвания и констатации обслужва нечий тясно-партиен, политически или икономически интерес у нас!

По груби изчисления, злоупотребите, т.т. кражбите на еврофондове в България за последните 10 г. се изчисляват на около 5 млрд. лв. или до половин милиард на година!

Дали Служебното правителство и лично Румен Радев ще направят този ход и ще подадат топката на Кьовеши, предстои да чуем и видим. Но само това в сегашната ситуация може и ще нананесе реален, траен и поразяващ удар върху Модела #КОЙ! Това е един много силен лакмус за действителните намерения на президентския екип и искреността им пред обществото, че са носители на Промяната! Подаването на знакови сигнали за злоупотреби на досегашните “гнили ябълки” във властта е неопровержим ТЕСТ за личностна, политическа и морална автентичност!

Отказът или маргинализирането на този призив ще бъдат ясен индикатор, че Президентът и назначените от него временно управляващи не желаят никаква прозрачност, никаква външна, обективна и независима намеса в мафиотското ни блато и че действат от други интереси, а не обществените. Ще разберем, дали говорят красиво, а подмолно искат досегашната Омерта да се запази и всичко да се решава тук, вътрешно и според правилата на Cosa Nostra, дори и присъдите, с екзекуцията и смяната на Кръстника!


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 102 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El boko

    193 14 Отговор
    Докъде ни докара Боце, румънците да ни оправят бакиите!

    Коментиран от #28, #32, #36

  • 2 ВСС

    166 13 Отговор
    Тoвa e пoзoр ! Oт вcички cтрaни,caмo Бългaрия e прeдлoжилa нeaдeквaтни кaндидaтури. Тoвa гoвoри зa интeлeктуaлнoтo нивo нa нищoжecтвaтa,кoитo ca ce дoкoпaли дo влacттa.

    Коментиран от #3, #47

  • 3 Maf1ata BG

    123 7 Отговор

    До коментар #2 от "ВСС":

    Ами като нямат морал във ВСС как да се притесняват?
  • 4 честен ционист

    12 76 Отговор
    Дъщерята на Сорос

    Коментиран от #7

  • 5 choko

    129 9 Отговор
    Дребният бизнес беше подложен на тотален рекет !
  • 6 КОТарАК

    110 11 Отговор
    абе на тия гербаджии да не им е направил някой магия се чудя:) голям карък напоследък-контузии , катастрофи , болнични , оставки ...излизат в отпуск , връщат се от отпуск...лоша работа. има нещо
  • 7 Кьовеши

    99 12 Отговор

    До коментар #4 от "честен ционист":

    Чумата герб-на подъдимата скамейка!
  • 8 Фатих

    81 8 Отговор
    ..от к'во да се притесняват дебелокожите толупи!!! Те въобще нямат подобна морална черта в характера си....
  • 9 pero cholic

    61 12 Отговор
    Много се радвам, че започва разбулването на истините за управленито досега! Искам да обърна внимание на сектора здравеопазване. Ако трябва ще покажа документи.
    Чрeз здрaвeoпaзвaнeтo ГEРБ нe caмo ce oпитвaт дa мaнипулирaт oбщecтвeнoтo мнeниe нo и крaдaт бeзoглeднo.
    Прeди пoвeчe oт гoдинa Нoвa ТВ пoкaзa мeхaнизъм зa oтклoнявaнe нa eврoпeйcки cрeдcтвa oт ръкoвoдcтвoтo нa МБAЛ "Cв. Aннa " Coфия. Д-р Близнaкoв дирeктoрa нa бoлницaтa ce хвaли, чe дoкaтo e пoд крилoтo нa д-р Мocкoв, Борисов щe гo пoкривa. Крaдeц дa cи в тaзи държaвa. Дoкoлкoтo ce чувa, ceгa щe ce oпитa дa ce cкриe при Мaя Мaнoлoвa, зaщoтo и тя билa oт Дупницa. Тaкa ce хвaли
  • 10 Мдаааа

    79 10 Отговор
    Къде е БМБ Бойко Магистрал-Крадналов Бибитков да обясни? Къде си ТИКВОООО ПРОСТА КОНФИСКАЦИЯ НА ИМУЩЕСТВОТО МУ И НА РОДНИНИТЕ МУ И ЗАТВОР ЗА ВСИЧКИ ГЕРБЕРИ ОБРАЛИ ДЪРЖАВАТА!!!!!!! ОТ НЯКОЛКО ДНИ ИМАМЕ ДЪРЖАВНОСТ!!!!

    Коментиран от #37, #43

  • 11 говедо

    18 68 Отговор
    колегите просто вършат работата на руския радев.

    Коментиран от #17, #18, #46

  • 12 Да,

    57 12 Отговор
    За БРОИКО, ПРАСЕТО, КАСКЕТА, ЕМИЛ ДИМИТРОВ, ДОМУСЧИЕВ, КАРАКАЧАНОВ, МАТЕШКИ... ,.. И мН други като пилето, илчвски продукти на герб..

    Коментиран от #22

  • 13 Кьовеши е фактор

    59 12 Отговор
    Нека да я ползваме,в позитивния смисъл на думата.Така или иначе,тикварският модел е смърт за България! Госпожа Кьовеши е в състояние да ни помогне,за да го изчегъртаме.Все последни ли да сме,стига вече!
  • 14 баста

    50 11 Отговор
    ...........Бой до дупка ,.............12г кражби .......!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 НЕ МОЖЕ СЕ

    53 11 Отговор
    СПРЕ ТУЙ КОЕТО ТЕЧЕ С ПЪЛНА СИЛА. БЕНТА СЕ ОТПРИЩЕ. БИБИ
    И СИЕ СА ЗАГАЗИЛИ ЯКО. КЕФ.
    КАКТО КАЗВАХМЕ ПРЕДИ ГОДИНИ
    МЕСЕЦ И САМО КОЛЦИНА ВЯРВАХМЕ
    ВЕЗМЕЗДИЕ ЩЕ ИМА. ЩЕ ДОЙДЕ
    ВИДОВ ДЕН.
  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 гост

    11 21 Отговор

    До коментар #11 от "говедо":

    Точно изказване на случващото се в Бг
  • 19 Мой

    20 17 Отговор
    Искам да знам, как може Ангел Златанов да е новия шеф на СДВР ??? Това е обида за всеки протестирал!! Не мога да повярвам!
  • 20 dfu

    27 6 Отговор
    То път трябва всичко да се прочисти до полседния боклук, за да сме добре всички (в това число и боклуците, но не го осъзнават, че е и за тяхно и на близките и наследниците им добро)!
  • 21 Всички

    31 6 Отговор
    Защо не я уведоми за Весо зарчето,та може ли педофил да прави партия,човек който не е плащал данъци ?!Нека тя се захване със всичките бизнесмени и политици от 1990 до сега.Некс провери Виденов,Станишев,Орешарски,Костов...
    Ако искате промяна трябва да изчегъртате всички,защото сега е мутри вън да влезнат нашите мутри!
  • 22 Всички

    17 4 Отговор

    До коментар #12 от "Да,":

    На дръвника

    Коментиран от #24

  • 23 Сус

    43 6 Отговор
    А бе къде е батко ??????
    Никакъв го немя по новините !!!!
    А мисирките отразяващи всеки ден хожденията му по села и паланки мълчат сега като задавени .
  • 24 Добре

    16 3 Отговор

    До коментар #22 от "Всички":

    Звучи!
  • 25 Цигането

    32 9 Отговор
    Како Лаура, вземи го прибери тоя нашио айдук.
  • 26 Пепо

    16 32 Отговор
    Чобанов от Бивол е като Гошко от Боец , едно към едно. Каката е сезирана и първото обвинение ще бъде към Пламен Узунов , съратник на Мунчо.Там се произнесе и ОЛАФ и потвърди мушенгията. Публикувано във факти.бг: Ако Кабинетът Радев 2 пусне сигнали до Брюксел за съмнения, че родната Мафия се захранва обилно с европейските фондове". Да ги дават " съмненията " без факти, изглежда несериозно . На много от европейските програми се прави европейски одит, но защо трябва да си коректен като можеш да манипулираш. То и досега можеха да се подават "съмнения', не е нужно да чакаш служебен кабинет за това. Б
  • 27 Искам

    29 8 Отговор
    Кьовеши да осъди всички виновни от мафията начело с главатаря им. След това да му направят в затвора клипче с интимно уважение и да го въртят в централните новини по БНТ и Евронюз с цел сплашване на нечистоплътните.
  • 28 Кьовеши

    13 23 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    е етническа унгарка. А власите са същите тарикати като българите. Така че Кьовеши много добре знае с какво си има работа. Истината е, че никоя държава освен Гърция на югоизток от Хърватия и Унгария не е за ЕС. Тотално корумпирана влахо-балканска сбирщина.

    Коментиран от #29

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 !!!?

    19 17 Отговор
    Кьовеши да се самосезира за искането на Рашков за уволнение на журналисти !!!?
  • 31 Кака Мара

    19 4 Отговор
    И кой говори в ушето на Гавазова. Тя е толкова тъпа, чи те може 2 изречения да запомни и трябва да и диктуват
  • 32 Ганьо

    11 2 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Като не можем сами така е....
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 не на мен

    9 15 Отговор
    Бивол е регистриран във Франция и принадлежи на собственика на RTV т.е. Руската Централна Телевизия.
    Както и да е. Те призовават за законност. Но то можеше да се сигнализира OLAF и преди изборите. А защо не са сигнализирали тогава?
    Следва че Бойко не е удобен на Путин. Всичко е мъгла за предстоящите избори.
  • 35 Аре

    14 5 Отговор
    А бе какво сте се хванали за тая Кьовеши не виждате ли, че се прави на умряла лисица. Ни чула ни видяла. Работата трябва да си я свършим ние.
  • 36 ivo

    13 9 Отговор

    До коментар #1 от "El boko":

    Кьовеши изпрати две цели румънски социалистически правителства в затвора. Нашите леваци -левичари, които опропастиха България през 1996-1997 още са на свобода, а протестите срещу Гешев започнаха, когато той обяви, че ще разследва приватизацията и на първо място сделката на Корнелия за Техноимпекс. На протестерите не се хареса и разследването на ролята на Радев и кабинета му във вноса на италиански боклук и отравянето на почвата в някои райони с олово.
  • 37 ivo

    6 15 Отговор

    До коментар #10 от "Мдаааа":

    имаме опит за диктатура и беззаконие - назначават се културисти и стринки на Черепа - интересна ми е неговата връзка с Радев. Май след две години с тези нещастници ще ни стане мъчно за Бойко.

    Коментиран от #53

  • 38 асад

    10 5 Отговор
    Кога най после Кьовеши ще си мръдне пръста за БГ. Колко още трябва да и се изпрати.
  • 39 До коментар 37

    19 5 Отговор
    ПО-ГОЛЯМА ДИКТАТУРА ОТ ТАЗИ НА КРАДЕЦА ТОЛУП ДОСЕГА НЕ Е ИМАЛО И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА ДОПУСНЕМ ОПГ ГЕРБ.ИСКАМЕ ДА ВИДИМ СПИСЪКА НА ЦАЦАРОВыКОЙТО ОГЛАСИ,че политици и магистрати с недекларирани сметки и имоти в чужбина.
  • 40 Нещастна работа

    11 2 Отговор
    Всяка държава трябва да решава вътрешните си проблеми сама! Все чакаме някой отвън да ни оправи - и той го прави успешно! Щом не можем сами да се справим - не заслужаваме да имаме ние да управляваме държавата - да се дадем под аренда!!!
  • 41 Като видя

    13 5 Отговор
    Каскета при Тиквата, а двамата заедно с цялата си кохорта при Бай Ставри. Конфискация. Само и единствено тогава имаме шанс пак да станем държава, а не територия или черна дупка каквато тези ни направиха.
  • 42 Кьовеши го каза::почва по същество

    6 4 Отговор
    Ако помогне да се Отървеме от Мафиоти те Крадци ще кръсти ме, улици и площади на нейно име!! Ще има и малки момиченца да носят твоето име с чест и достойнство!!!
  • 43 БАИ ПЕШО

    5 7 Отговор

    До коментар #10 от "Мдаааа":

    ТИКВАТА ЩО МИЛИАРДИ ИМА ЩЕ СИ ЖИВЕЕ КАТО ЦАР БУКЛУКА НИЕДЕН
  • 44 наблюдател

    4 0 Отговор
    Силно се съмнявам служебното правителство да сигнализира Кьовеши.

    Коментиран от #45

  • 45 гост

    7 0 Отговор

    До коментар #44 от "наблюдател":

    Ще сигнализира ако има факти и документи, в противен случай ще станат за смях. Само по приказки от кръчмата , няма да стане.

    Коментиран от #62

  • 46 оня с коня

    0 2 Отговор

    До коментар #11 от "говедо":

    ти си истинско говедо!
  • 47 Чичолина

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "ВСС":

    Напълно прав сте.Но това говори също и за умствения капацитет на гласувалите за тези нищожества!
  • 48 Warrior

    7 2 Отговор
    Наивно българско население, ти не разбра ли най-сетне, че нито ще има разследвани, нито ще има арестувани, нито ще има осъдени. България се командва от сараите и ДС. Основните проблеми в нашата страна са ниските заплати и високите цени. Никой и по никакъв начин не може да накара олигарсите, които владеят всичко, да дават прилични заплати и да продават на нормални цени.
  • 49 УСЪЗНАЙТЕ СЕ

    6 4 Отговор
    БОЖЕ ,БОЖЕ,ТОЛКВА ДА Е УГЛОПЯЛ БЪЛГАРИНА,ЧАК НЕ Е ЗА ВЯРВАНЕ..ПАК ПОРЕДНАТА МУ МАНИПУЛАЦИЯ ОТ ХИТРИЦИТЕ КОМУНУИДИ ,И ТОЙ БЪЛГАРИНА Е ГОТОВ ДА ИМ СЕ ВЪРЖЕ...
    НЕ ВИ ЛИ Е ЯСНО КОЙ И ЗАЩО ВИ БАЛАМОСВА ,И ЧЕ ДОКАТО НЕ СЕ ДОКАЖЕ В СЪДА ,ТАЯ ИЗМШЛЬОТИНА ,Е САМО ЗА ТАКИВА ЛЕСНОУЛОВИМИ НАИВНИЦИ...БЪЛГАРИНО,ДО КОГА ЩЕ СИ ЛЪГАН,ЗБЛУЖДАВАН И ОКЕПАЗЯВАН ОТ ТАЗИ АНТИБЪЛГАРСКА ВЪРХУШКА БСП-БКП..ВЕРВАЙТЕ ИМ ,С ТЯХ ОТНОВО КЪМ БАТОТО,НО ЗА ТАКИВА КАТО ВАС ТАМ ИМ Е МЯСТОТО.
  • 50 Иван

    0 0 Отговор
    След 50 дни трябва да се очаква бомба: "нови разкрития на Мая"
    Така се прави за да се всее смут в неуверените.
  • 51 бай Даньо

    1 0 Отговор
    Отдаван едно и също твърдя че ГЕРБ трябваше в ролята на държавата да разследват откъде идват парите на тия Биволи и Фрогове и фалшиви сайтчета като тоя и оня дир на станишевата мисирка. Не го направиха, а тия ни спретнаха октомврийска революция с болшевиките , меншевиките, есерите ... И днес заради тоя провал на ГЕРБ да си носи отговорността заради сиромахомилството и полугъзото управление.
  • 52 Сър Пичук

    1 1 Отговор
    Мдаа,
    Аз пък казвам, че БиволЪ крият нацистките съкровища и се управляват от рептили и отказът им да си признаят значи, че прикриват този факт.
  • 53 Хаджиментов

    1 1 Отговор

    До коментар #37 от "ivo":

    Връзката я изкараха - през Бобокови.
    Резидента изпълняваше всичко, което те му казваха. Защо и срещу какво е друг въпрос.
  • 54 Видиш ли Гербер, даже на снимка !

    3 2 Отговор
    Просто бой,бой,бой...до омаляване на ръцете !
  • 55 Сапун и налъми

    3 1 Отговор
    Бай Ставри чака с нетърпение.....
  • 56 Кьовеши

    3 1 Отговор
    Скоро ще почна тези герберски келеши...
  • 57 Дедо

    1 0 Отговор
    Гарван гарвану око не вади, защото рано или късно палачинката се обръща, а всички искат да са на яслата и да лапат
  • 58 Хо хо хо

    0 0 Отговор
    Българина все чака некой да го опрай беше така с Царя Борисович Си Дзинпин Путин Германия ЕС Сащ а сега в българсково блато ще бъде натикана и Кьовеши.🤣
  • 59 КРАДЦИ ЛЪЖЦИ

    0 0 Отговор
    Пoд ръкoвoдcтвoтo нa пoлитичecкия лидeр Aхмeд Дoгaн Булгaртaбaк нa Дeлян Пeeвcки e cъздaл кoмплeкcнa финaнcoвa, прaвнa и лoгиcтичнa cиcтeмa зa прoизвoдcтвo нa цигaри, кoитo ca oфициaлнo изпрaщaни към зaкoнни дecтинaции, нo фaктичecки ca рaзпрocтрaнявaни кoнтрaбaнднo в рeгиoнa нa Близкия Изтoк – Ирaк, Cирия, Ирaн и Турци. Oт нeзaкoнния трaфик ca били финaнcирaли тeрoриcтични oргaнизaции.

    Кoнтрaбaнднaтa cиcтeмa нa Булгaртaбaк имa рaзклoнeния ocнoвнo в Бългaрия, Дубaй и дузинa cтрaтeгичecки приcтaнищa в Чeрнo и Cрeдизeмнo мoрe, кaктo и в трaдициoннитe кaнaли нa трaфикaнтитe в Близкия изтoк. Прeз тoзи трaфик и нeпрoзрaчния изнoc нa цигaри ce финaнcирaт кюрдcки cтруктури в тeзи cтрaни и нaй-вeчe ПКК, въпрeки чe тя e пocoчeнa кaтo тeрoриcтичecкa oргaнизaция oт Турция, НAТO и Eврoпeйcкия cъюз. Дocтoвeрнa e и вeрcиятa, чe Иcлямcкa държaвa cъщo ce финaнcирa c прoцeнт oт тaзи мрeжa. Прecтъпнaтa cхeмa ce рaзвивa в кoнтeкcтa нa изключитeлнo виcoкo нивo нa прeплитaнe мeжду мaфиятa, икoнoмичecкитe и пoлитичecкитe cфeри.
  • 60 Вълканов

    0 0 Отговор
    След информацията от Евросъюза, че чак през есента щели да изпратят представители да установят, какво става в България е ясно, че Кьовеши е само за замазване на очите на хората, че уж Евросъюзът действува. Цяла година немогат дя създадат прокурорски състав за подпомагане дейноста на Главния прокурор на общноста.
    Така че, Кьовеши е ненадеждна, тя ще слуша Еврочиновниците.
    Американците свършиха тази работа и дадоха рамо за изчистване на Българското блато.
  • 61 дедо ви

    0 0 Отговор
    кьовеше да се комндирова тук трайно...поне за 6 месеца......ще и стане ясно кой е измислил корупцията
  • 62 Непримиримата

    0 0 Отговор

    До коментар #45 от "гост":

    Мафията в България е като змийско гнездо!Фактите са налице,но никой не си мърда пръст.Защо,да си усложняват живота?(Само аз като,обикновен гражданин мога да Ви дам факти за които,поне 10 човека са за затвора-(но в една правова държава,каквато ние одавна несме.))