Last news in Fakti

28 Май, 2021 12:48 16 330 55

Горски шеф летял до Германия – пратил служебния си “Туарег” да го посрещне и развежда там

  • пейчо върбанов-
  • горски шеф-
  • туарег

Луксозното возило разкарвало "рекламни материали"

Горски шеф летял до Германия – пратил служебния си “Туарег” да го посрещне и развежда там - 1
Снимка: Фейсбук
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Шефът на Югоизточното горско предприятие Пейчо Върбанов пътувал със самолет до Дортмунд на изложение, но няколко дни по-рано командировал служебния си джип да го чака на летището и да го развежда из Германия – разкрива разследване на Биволъ.

Случката е стара, от богатите години на Тройната коалиция, но е старателно прикрита през годините и излиза документално чак сега. Този факт показва колко устойчиво се е вкопал в поста си Върбанов, известен още като агент на ДС с псевдоним “Гора”.

На 29.01.2007 г. по данни на МЗХ инж. Пейчо Върбанов пътува с тогавашния министър на земеделието Нихат Кабил на ловно изложение в Дортмунд – Германия. Служебният му VW Tuareg (с “мутренския” регистрационен номер СН 0001 НН) потегля за Дортмунд по земя няколко дни по-рано.

Бившата секретарка на Върбанов – Нина Велева твърди, че колата и личният шофьор на агент « Гора” са пътували до Германия за негов личен комфорт. Той използвал служебната командировка, за да гостува на Меглена Плугчиева-Александрова, с която били близки приятели. По това време Плугчиева е посланик в Германия.

Биволъ се срещна с Върбанов на 23 12 2014 пред МЗХ. Питахме го защо го е чакал служебният му VW Tuareg на летището в Германия, при условие, че той летял с правителствена делегация.

Върбанов: А колата е била на зелена седмица с други хора, когато ме е чакала на летището

БИВОЛЪ: Защо го изпратихте, защо го командировахте?

Върбанов: Той си е командирован с други хора там, той си е командирован от министъра. Аз не мога да командировам.

След този коментар агент “Гора” бързо отпътува в актуалното си служебно возило – Toyota Land cruiser – V8 последно поколение. Само за справка цената и започва от 179 900 лв.

Всъщност служебният VW Tuareg е командирован в Дортмунд не от Нихат Кабил, а от Илия Симеонов. Последният през 2007 г. е директор на Изпълнителната агенция по горите – ИАГ. В пресата Симеонов е наричан фаворит на ДПС, сочен е за близък приятел на Върбанов.

Инспектората на МЗХ проверява това пътуване по сигнал през 2009 г. Инспекторите установяват, че служебната кола е командирована със заповед номер 8 от 15.01.2007 на Илия Симеонов. Мотивът за пътешествието до Дортмунд е “превоз на рекламни материали”, а колата пътува до Германия на разноски на Държавното ловно стопанство “Тунджа – Ямбол” Защо директорът на въпросното стопанство Константин Недев плаща за пренос на рекламни материали на кола собственост на РУГ Сливeн, а не на “Тунджа Ямбол” не е ясно.

През 2009 г. проверяващите от МЗХ не виждат нищо нередно един VW Tuareg да пропътува хиляди километри, за да достави рекламни материали. Илия Симеонов обясни пред Биволъ, че такава била практиката тогава: Да се разнасят рекламни материали с луксозни джипове. Явно докато e бил директор на ИАГ Симеонов не е знаел за съществуването на дипломатическата поща, по която се пренасят рекламни материали за изложения, особено ако са посетени от министри. Не е бил информиран и за услугите на куриерски фирми, които излиза в пъти по-евтино.

Това не е първият скандален случай с агент “Гора”, разследван от Биволъ. Преди време съобщихме, че с благословията на Пейчо Върбанов мутренски фирми са добивали и продавали радиоактивни инертни материали. Случаят се разследва от прокуратурата. Въпреки скандалите обаче Върбанов остава несменяем, а като се има предвид и демонстративната му близост му с Бойко Борисов едва ли някой ще го притесни и при сегашното правителство.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 47 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    112 8 Отговор
    Баце е най-големият бракониер на държавата.
  • 2 гост

    90 5 Отговор
    Ейййййййй, ма той до Борисов на снимката.... И Бойко го е прегърнал. Близки ще да са.

    Коментиран от #12, #44

  • 3 Вова император

    118 5 Отговор
    Ехх, другарят Живков навремето канеше в ловното стопанство Брежнев да гръмнат по някой Лопатар и после потичаха реки петрол, военна и медицинска техника към България, а тоя днес си води бандата да правят запои и оргии.

    Коментиран от #22

  • 4 един от многото

    125 3 Отговор
    Перфектна снимка на двама самодоволни простака!
  • 5 борисов боко

    54 1 Отговор
    Ашколсун машаллах,наш човек!
  • 6 ставри

    65 2 Отговор
    Колко добре ще се чувства в Белене това човекоподобно, идва деня Х!

    Коментиран от #14

  • 7 Псевдоним

    36 1 Отговор
    Върбанов почина вчера. Имало ли или е нямало далавери, да кажат живите.

    Коментиран от #47

  • 8 старшия офицер

    45 4 Отговор
    Това е ченгето вербувало агент Буда за службите. Вчера пукна.
  • 9 Майна

    20 1 Отговор
    Ми там са нашите мургави сънародници ..., дето работят във фабриките на нашите комшии
  • 10 Бaро Вкаров

    36 1 Отговор
    А кой е тоя тъпанар на снимката до Пейчо?🐵
  • 11 горски

    29 1 Отговор
    Малко късно ги публикувате тези новини, въпросната личност не е между живите от два дни.
  • 12 Алфа Чакал

    22 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    Не е вярно.Ако ги питаш ще кажат ,че не се познават и ,че снимката е от някой панайр случайно са се щракнали.
  • 13 Авиатор

    26 1 Отговор
    И тоя е житкал с жипката. Бацо от него ли да се е научил?
  • 14 уточнение

    0 1 Отговор

    До коментар #6 от "ставри":

    Кое?
  • 15 Българка

    25 2 Отговор
    ДПС върхушката източва държавните пари от държавните ловни, горски стопанства, източва европрограмите в селското стопанство. Защо не се дава гласност за откраднатите стотици хиляди от министър Танева и роднини и нейни близки, както Карадая и роднините му по скандала къщи за тъщи? Върнати ли са парите от тези персони?
  • 16 Само скандали и....

    15 3 Отговор
    Престъпления чета за България.Това само може да затвърди правилността на решението ни (семейството)да напуснем тази кочина. Това вашите там не са управление а крадци,престъпници ....емигрирайте смело и не ГО мислете.Учете езици а не като тоя простата тиква.ГРОБ е не за затвора а за тотално елиминиране.
  • 17 гост

    25 1 Отговор
    Значи шефът на Дойче Банк, на 10млн. годишна заплата, си подаде оставката заради това, че жена му преспала при него и фирмата платила и за двамата, а тя не била служител. Такива същества властват по най-долен начин, харчат средства, а после горските на минималната заплата биват пребивани от цигани. Разходите за един горски са не повече от 10х.лв годишно, а този дава толкова за една разходка по мутренски само че с парите на данъкоплатците, а не лични. Да си прати личната кола, това е тотална гавра.
  • 18 Анонимен

    21 1 Отговор
    Това е нормално. И Борисов летеше с хеликоптера в Шумен - Паламара - Венец а автомобилите на НСО тръгваха няколко часа преди него от София към Паламара за да го пазят от народната любов.
  • 19 Касапина

    14 2 Отговор
    Като свински не, ами като агнешки черва са се омотали! Това няма гонене. Съдията Дред да сложат да ни оправя и той за една година ще влезе в схемата. Схеми, наши, обръчи, бизнесмени, депутати ...
    Няма оправяне. Няма.
  • 20 да се знае

    11 2 Отговор
    Кучето мутра Борисов си помисли че ще векува и ще краде денонощтно. Куче въпреки че има много прости избиратели на гроп който гласуват за теб. Ние който излязохме на протеста те свалихме хкуче миризливо и гнусно. Скоро ще те вкараме и м затвора.

    Коментиран от #26

  • 21 Виж

    9 1 Отговор
    му физиономията и друго не ти трябва ! Ревизия и мошеника да връща всичко , и хонорарите за тези на повикване !
  • 22 Пешо

    1 4 Отговор

    До коментар #3 от "Вова император":

    Елементарно изказване на махаленско ниво, не знам какво е потичало, но накрая се оказа че ТЕ ИМАТ ДА НИ ДАВАТ около 35 милиона евро - справка Милен Велчев ги опрости, така че със стари лафове и изтъркани клишета не можеш да излъжеш вече никой, отивай на партийното събрание и си плямпайте глупостите.
  • 23 Няма

    3 14 Отговор
    Толкова смешен човек

    Коментиран от #33, #50

  • 24 УРКО

    12 1 Отговор
    ТОВА СЕ КАЗВА СЕЛСКИ ТАРИКАТ ТОВА СА ПАРИТЕ НА НАРОДА ТОВА НЕ Е ЕДИНИЧЕН СЛУЧАИ КЕДЕ Е ДЕРЖАВАТА СЪБУДИ СЕ БЪЛГАРИНО
  • 25 Готски

    3 11 Отговор
    Човека почина.....няма какво да обсъждате.....отиде си като Цар....да почива в мир

    Коментиран от #42, #43

  • 26 Нищо не сте свалили

    2 14 Отговор

    До коментар #20 от "да се знае":

    Герб изпълни целия си мандат и е първа политическа сила.Неадекватник

    Коментиран от #29

  • 27 ХА-ХА-ХА-ХА

    8 2 Отговор
    Започнаха да изплуват едно след друго от кафяво по кафяво и от миришещо по миришещо😆😄😅😂🤣
  • 28 Пуууукннна мръсното говедо

    7 2 Отговор
    Пейо а Буда кога
  • 29 гост

    3 2 Отговор

    До коментар #26 от "Нищо не сте свалили":

    Герб изпълнил целия мандат ама с разрешението на Радев. Президента ако беше казал още два три пъти "МУТРИ ВЪН" и си мисля, че София щеше да е НОН СТОП на жълтите павета докато не ги махне.

    Коментиран от #32

  • 30 Пловдив

    5 1 Отговор
    Комплексиран селяндур, като всички останали тъпаци, във властта.
  • 31 Срам

    21 0 Отговор
    НА ВИНЕТУ ПРИЯТЕЛЧЕТАТА-ДЕРИБЕИ,ХАРЧАТ МИЛИОНИ ОТ НАШИТЕ ДАНЪЦИ!!! А НАРОДА СЪБИРА КАПАЧКИ ЗА КУВЬОЗИ И ЛИНЕЙКИ-ЗАЩОТО ДЪРЖАВАТА НЯМА ПАРИ! ГЛАСУВАЙТЕ ПАК ЗА ГЕРБ,ОВЦЕ!!

    Коментиран от #41

  • 32 Ако баба ти

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "гост":

    Имаше мустаци, щеше да ти е чичо
  • 33 Е кое беше смешното?!

    3 2 Отговор

    До коментар #23 от "Няма":

    Това че говори на английски без преводач ли?

    Коментиран от #35

  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Неадекватен е

    1 3 Отговор

    До коментар #33 от "Е кое беше смешното?!":

    Кьорав ли си?Върти се като обран евреин.И то един английски...5 думи ги върти на кръст.

    Коментиран от #45

  • 36 Последния софиянец

    2 2 Отговор
    Вие май чакате човека да умре и да почвате да го плюете? За умрелия или хубаво или нищо!
  • 37 Антони Лазаров

    2 1 Отговор
    ....стара новина ,нали като го разгласиха това излезе в болничен ....ама пукна и то поне си пживяло
  • 38 Ако съм служебен премиер

    2 1 Отговор
    Отивам и го застрелвам от упор тоя и останалите недосегаеми като тоа милиционери кметове общинари магистрати мутрикато ще започна от тиквата главатар
  • 39 безпартиен

    0 1 Отговор
    И какво ме интересува това сега?Минали са всички срокове за търсене на отговорност!Сега трябва да се търси отговорност от тези които не са проверили това,но и там всички срокове са изтекли!Абе,куче влачи.......Боклуци са всички!
  • 40 Миралай

    3 1 Отговор
    Лески рекох ти че зян курбан ставаш а ти ше мреш за свята република😂😂😂😂народ мърша дето не заслужава да живее
  • 41 Не бе тва е контролиран геноцид

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Срам":

    Всичко което трябва да бъде в полза на народа е сведено до 0 така се осъществява плана ран ът за геноцида и намаляване на населението и всяко правителство се придържа стриктно към този план само политиците живеят в разкош и се размножават като скакалци помужду си и пращат чаветата си на запад щот бегето е само територия за грабежи
  • 42 Къде му е гроба

    4 2 Отговор

    До коментар #25 от "Готски":

    Да му напъхаме туарега да се вози в отвъдното
  • 43 Умрел е на мъка че гроп го нема вече

    1 2 Отговор

    До коментар #25 от "Готски":

    И нема да има грабежи
  • 44 Еххх

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "гост":

    сега кмета на Симитли ще ревнува бе.
  • 45 ХИ ХИ ХО ХО

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "Неадекватен е":

    еми друго си е да имаш торта сахер.
  • 46 Груьо

    3 1 Отговор
    АМИ ТО АКО САМО ТОЗИ Е ПРАВИЛ ТАКИВА НЕЩА НА КИТКА ЩЕ ГО БОДНЕМ.ЗАЩО НЕ ПОГЛАДНЕТЕ КАКВО ПРАВЯТ В РАЗНИТЕ ДЪРВОДОБИВНИ ПРЕДПРИЯТИЯ И РУГОВЕ.СЪЩОТО ДАЖЕ И ПО ЗЛЕ.НА ЕДИН ОТ СЕВЕРОЗАПАДА ШЕФ,ЛЮБОВНИЦА МУ Я КАРАТ ВСЯКА СЕДМЕЦА НА ПАЗАР В МОЛОВЕТЕ В СОФИЯ СЪС СЛУЖЕБНИЯ ДЖИП.СЪЩИЯ Е НАЗНАЧЕН ОТ ГЕРБ.ПРОВЕРЕТЕ И ЩЕ ВИДИТЕ.
  • 47 Денди

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Псевдоним":

    И добре, че е умрял. Остава да се отървем и от другия плондер на снимката!
  • 48 Горд Българин

    3 1 Отговор
    нянакъ крадлив отпадък пукнал. добре. нооо трябва да се сезира КоНПИ за фа провери и отнеме награбеното от наследниците! сотире какво правиме? май нищо? май и ти след гешев?
  • 49 Чичо от село

    0 1 Отговор
    Няма мафиот и стопански престъпник, който да не се е отъркал в Борисов! Това ще да е за кадем! Ще ми се всички, които са се отъркали около боса, да ги видим в затвора да търкат нарове те заедно с него! Амин!
  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Car rental

    1 1 Отговор
    Тоа... гОлем фасул бе, толкова ли е трудно да си наемеш кола и никой няма да те знае кой си.
    Не смятм че неговата кола е бронирана, тя е от клас за работници медицински сестри или малки беизнесмени с доход до $150К-$200К
  • 52 КОШМАРА НА БУЦИ

    1 1 Отговор
    Тази свин. била пукнала!
  • 53 Гост

    0 1 Отговор
    Това положение е от много години не само Бойко е виновен,а и тези преди него,които сега се изкарват най-безгрешните.Това го допуска и толерира народът затова го има.Къса памет. И като гледам сега кои се гласят да седнат на стола то пак същото ни очаква...
  • 54 Сачева пак се появи, ще може народа

    2 1 Отговор
    Да "изпусне парата" ще има кой да псуват днес, няма дае само Минчев!!
  • 55 Даскал

    0 1 Отговор
    Пейчо изкара тройка по хатър, но в България е така - глупците управляват. Прокажена територия!