Last news in Fakti

12 Февруари, 2022 11:48 6 900 16

Прокуратурата: Готвели са арест на Николай Павлов

  • прокуратура-
  • мвр-
  • арест-
  • николай павлов-
  • булгаргаз

МВР: Опитват да поставят под съмнение законността на действията ни

Прокуратурата: Готвели са арест на Николай Павлов - 1
Снимка: Факсимиле от докладната записка, разпространено от прокуратурата
ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Висши полицейски шефове наредили ареста на бившия шеф на "Булгаргаз" Николай Павлов, пише 24 часа. Разпоредено било, освен задържането му за 24 часа, срещу уволнения газов началник да бъде образувано и дело.

От прокуратурата коментираха, че е нарушена наредба от Закона за Министерство на вътрешните работи, съгласно която ръководителите “нямат право ” да се намесват в следствието.

Бившият началник на “Булгаргаз ” Николай Павлов беше разпитван като свидетел в Софийската градска прокуратура в понеделник. Четири часа и половина той обясняваше по какъв начин се подписват покупко-продажби на газовия пазар. Разпитът му беше по досъдебно производство, което визира две закононарушения по работа. Едното - обвързвано с хора от КЕВР, а второто - от “Булгаргаз ”.

В хода на досъдебното производство прокурорите се натъкнали на двете резолюции.

Едната е от 27 януари и на нея написа да се задържи Павлов до 24 часа. Втората е от 28 януари. Там е маркирано да се стартира досъдебно произвеждане.

И от двете резолюции, които бяха оповестени на страницата на прокуратурата, не се разбира кой ги е подписал.

Според източници, близки до следствието, това е зам.-шефът на Националната полиция Ангел Дулев. Той заема поста от 7 януари т.г. Преди това е бил началник на дирекция “Икономическа престъпност ” в ОДМВР - Хасково.

На 10 февруари прокурорите отделили материали от делото за “Булгаргаз ” поради данни за осъществено закононарушение по сружба от висшестоящи служители на полицията.

“Положените резолюции са върху докладни записки на оперативни служащи. Към датата на поставянето им няма образувано досъдебно произвеждане, а проверка ”, отговарят от МВР

Те дават собствен прочит на текста от закона. Според тях ръководителите нямали право да се намесват в следствието, само че, когато е формирано досъдебно произвеждане. В конкретния случай било само проверка, която се извършвала по Закона за МВР

Според МВР опитът на прокуратурата да постави под съмнение законните дейности на министерството цели да измести фокуса от разкриването на закононарушения и има за цел сплашване на органите на реда.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Де що е....

    36 4 Отговор
    Навързано със старата власт веднага на правосъдието и в кауша.Един няма да е чист,ама нито един.
  • 2 ГейДБОП

    16 26 Отговор
    МВР открай време си е репресивен орган арестуват невинни скалъпват някакво обяснение и отиваш в затвора а престъпниците са на свобода
  • 3 Шопа

    35 7 Отговор
    Алоу, прокуратурата засрамете се! Не ручаме доматите с колците! Аман от цирковете ви.
  • 4 simo

    28 4 Отговор
    разбира се че трябва,Булгаргаз си е филиал на Газпром...затова крият договори,пътни карти и прочие...
  • 5 ПСР

    21 7 Отговор
    БГ Прокуратурата на ГешеФ/Милева е абсолютният гарант за спазването на Закона и човешките права!
    Браво!
    Зрелищно натръшкаха на земята две особено опасни престъпнички пред Спортната палата.Още по-атрактивно,гешовските преторианци,атакуваха гнездото на престъпността-Президенството.Едни полицаи,нокаутираха безпомощни хора около МС.Там,ГешеФъ,не намери проблем.Около КТБ,нарущения също не го трогнаха.ПееФски,трябвашемедал за доблест да получи лично от какСийка.
    Странно нещо е мисълта на Господният Инструмент.Не е ясно и КОЙ се прави по-успешно на луд-Каскетът или Тупанбаши от Зайчарника.
    Браво на нашата доблестна каскетура-креатура.
  • 6 Рашков

    20 5 Отговор
    Аз ги хващам, Гешев ги пуска.
  • 7 исина е

    25 6 Отговор
    ПроКУРатурата е за до един за затвора .Това са мафиоти облечени в тоги !!
  • 8 Бате Гойко

    21 4 Отговор
    Не стига, че не вършат работа за две стотинки, ами пречат и на другите!
  • 9 ВИЕ ОТ МВР

    15 7 Отговор
    Като знаете нещо. Направете го
    направете публично достояние което може. И им разбитите упорките на гешефтурата. Той народа е умен и разбира всичко. Наближава видов ден. Кончината я тресе треска.
  • 10 Тъй ли?

    7 2 Отговор
    Доколкото ми е известно по закон 24 часово задържане от полицията на всеки един гражданин е законно в тая държава,а чак за 72 часово задържане е нужно произнасяне на прокуратурата,а за повече и на съда!Дори да ме хванат да пикам на обществено място,пти достатъчно желание полицаят законно може да ме задържи за 24 пада,камо ли за действия вършени от споменатия!
  • 11 Мазало

    4 2 Отговор
    Прокурора който е отменил ареста да бъде задържан заедно с Павлов за 24 часа за съучастие в прикриване на съботажи за Националната сигурност..
    Или Рашков се прави на Министър само когато арестува дребни рибки.
  • 12 Винкело

    8 2 Отговор
    Хм. Пак Хасково. Това "началник да дирекция "Икономическа полиция" може и да звучи страховито, но всъщност е едно малко полицейско шефче с не повече от 10 подчинени, задължително с бизнес кафе-машини. То горкото сигурно още се опиянява от внезапния софийски полет на кариерата си и не знае на коя земя е попаднало.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Айде селчо*вци...

    3 2 Отговор
    Обратно в прованса, важи и за 90 процента от магистратите ! Рано ви е за мащабите на столицата, мислите тунелно и локално, нямате стил, понамирисвате на гюбре, обличате се като за сергия.
  • 15 Ирена

    2 1 Отговор
    МВР началника няма право да разпорежда по начина по който го е направил.
  • 16 Бай Онзи

    0 1 Отговор
    Много ми е инте.есно какво ще се случи след смяната на каскета ...