Last news in Fakti

3 Май, 2022 14:05 11 427 34

Началници на горски стопанства готвят подписка срещу Дунчев

  • александър дунчев-
  • горски стопанства-
  • подписка

Поредният повод за възмущението на шефовете на горски стопанства е сутрешната изява на на бившия шеф на Агенцията по горите пред NOVA, в която заяви, че „през последните 20 години българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от кметове, политици, депутати, областни управители и свързаните с тях фирми“

ФАКТИ огласява журналистически разследвания от различни медии, защото подкрепя свободата на словото.

Горските шефове от цялата страна се организират в събиране на обща подписка срещу депутата от ПП Александър Дунчев, както и отделни искове срещу него заради атаките, обидите и клеветите, които той постоянно сипе върху тях пише BIG5.

Поредният повод за възмущението на шефовете на горски стопанства е сутрешната изява на Дунчев пред NOVA, в която той заяви, че „през последните 20 години българските гори не се стопанисват от лесовъди, а от кметове, политици, депутати, областни управители и свързаните с тях фирми“.

Дунчев за пореден път обвини и държавното управление, и горските стопанства в поголовна сеч на гори, особено в Родопите. Обвиненията към горските служители обаче са без нито едно доказателство. Именно това е повод за желанието на горските да заведат и дела срещу Дунчев.

„Този не е за затвор, този е за лудница“, казва горски служител по повод медийните изяви на Александър Дунчев.

Всъщност, нападките на депутата от ПП по отношение стопанисването на горите си има предистория, разкриваща неосъществени кариерни амбиции. Нека напомним, че преди да стане народен представител, Александър Дунчев бе не за дълго изпълнителен директор на Агенцията по горите. Затова и така смело се изказва, въпреки че точно по време на неговото управление се случваха куп безобразия в Тетевенския Балкан, за които в BIG5 многократно сме писали, пише медията.

Точно по времето на управлението на Дунчев, Агенцията по горите бе залята от сигнали за безчинствата на дървената мафия, но и до ден днешен не е ясен и един пример на реакция от страна на Дунчев към незаконната сеч.

Критиките на „еколога“ са породени и от несбъдната му амбиция да оглави Министерството на земеделието. Затова са и постоянните му нападки към министър Иванов, който е от квотата на БСП. По този повод от левицата преди време излязоха с декларация, в която се посочва, че „не за първи път Дунчев смесва лъжи и полуистини, за да прави уж грандиозни „разкрития“. Поставен му бе и въпросът кого обслужва с подобна политика на откровени манипулации и атаки срещу правителството.

Причините Александър Дунчев да напада директно горските стопанства и индиректно държавното управление вече за никого не са тайна. Отделен въпрос е, че по този начин той вреди така и на правителството, и на собствената си партия.

Явно не може да прости на партийните лидери, че оттеглиха номинацията му за земеделски министър, за да предложат министерството на коалиционните си партньори от БСП.

С атаките към горските стопансства Дунчев индиректно атакува и премиера Петков, тъй като в момента Агенцията по горите е на подчинение на Министерски съвет, а не на Министерството на земеделието.

И най-важното: зад нападките на Дунчев прозират засегнатите интереси на дървената мафия, особено след като правителството наложи контрол на цената на продажба на дървесина. Това се потвърждава и от репликата му преди време от парламентарната трибуна: „Не пипайте ГЕРБ, те работят по-добре“, както и пълното му бездействие докато беше шеф на Агенцията по горите, допълва BIG5.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 27 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 zeus

    57 1 Отговор
    Истината много боли

    Коментиран от #8, #27

  • 2 Свикнали

    60 2 Отговор
    на голямо грабене , хич не им харесва сега !
  • 3 сила

    63 5 Отговор
    тоя пич освен,че е умен и образован и визуално не се връзва на герберопитешкия външен вид на гологлавите ,дебели ,крадливи и нагли мутри които сме свикнали да виждаме в този бранш
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 мелеййй

    12 42 Отговор
    хаха какви си ги избрахте тез дечица и от тия очаквате да управляват държавата пародия хахаххаха
  • 6 Една

    49 5 Отговор
    От днешните управляващи - единствено на този му вярвам.

    Коментиран от #26

  • 7 Тиква

    56 3 Отговор
    Нямало доказателства за твърденията на Дунчев. Достатъчно е да се разходите в произволно избрана планина и с очите си ще се уверите за голата сеч, която се извършва от години.
  • 8 нико

    50 3 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    A M A много М Н О О О Г О боли . Щом подскачат значи всичко е истина и са гузни .
  • 9 Българка

    51 3 Отговор
    Така сега ще стане ясно поименно кои са босовете от дървената мафия. Дунчев с действията си иска да няма масова сеч , да няма престъпни схеми , по които се крадат от българите милиони за общинари, местни феодали и партийни каси. Трябват ни управници като Дунчев, които с дела, а не с приказки се бори срещу корупцията и за защита на природата ни
  • 10 Мартин

    6 37 Отговор
    Александър Дунчев изпълнява заповеди от олигархът Иво Прокопиев!

    Коментиран от #18

  • 11 Учо

    24 1 Отговор
    Тези Директори и подчинените им са за ОПЛАКВАНЕ с тези малки заплати . ОГЛЕДАЙТЕ ги за ИМАНЕТО им и ще разберете защо седят там на малки заплати .Митничар , катаджия и горски - само с връзки и кеш под масата . Има Г стопанства които са сключили договори за дървесината с фирми за П Е Т години напред , на старите цени . както Милиардите за непроектирани магистрали .
  • 12 Алфа херинга

    30 2 Отговор
    Значи щом всички му скачат, всички са в кюпа. Трябва да се сече из корен.

    Коментиран от #14, #17

  • 13 хахахаха

    19 1 Отговор
    Ама то е даже много лесно. Сравняват се лесоустройствените планове, сеч и продажба/износ на дървесина.
    Какви са били количествата преди 20 години и какви са количествата по времето на Мършата и Фаса.
    Проследява се и лесно движението на парите.

    След като мога да вкарам >= 3-ма в затвора, да си правите сметката колко ви е ниско нивото Тикви балкански.
  • 14 хахахаха

    19 0 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа херинга":

    Какво ще сечеш бе "умен". Над 80% са корумпирани. И да беше само в тази сфера така.
  • 15 о фоо

    12 1 Отговор
    ДЪРВЕНАТА МАФИЯ НА ДПС БКП ЩЕ ХВАЩА ГОРАТА НО ДА ВИ ПРЕДУПРЕДЯ ДА ЗНАЕТЕ ТАМ МАНДРИ НЯМА ЩЕ ТРЯБВА ДА ГРИЗЕТЕ ДЪРВА
  • 16 браво

    26 2 Отговор
    ДАВАЙ ДУНЧЕВ НАПРЕД ЩОМ КВИЧАТ И СКИМТЯТ ОЗНАЧАВА ЧЕ ПОСОКАТА Е ПРАВИЛНА
  • 17 шумкар

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Алфа херинга":

    Дървена ОПГ
  • 18 Глупости на търкалета

    5 2 Отговор

    До коментар #10 от "Мартин":

    Глупости на търкалета
  • 19 Ето го

    21 1 Отговор
    Дунчев е прав. Дървената мафия в България съсипа горите. Изнася се дървесина за чужбина безконтролно. горски шефове, местни кметове и политици милионери станаха от тези кражби... А за обикновените средно статистически български и дърва за огрев НЯМА....
  • 20 Петров

    5 2 Отговор
    По подписката ще ги познаете.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 То всички ли сме откачени...

    10 1 Отговор
    Няма ли кой в тази държава и в момента да дойде между с. Цацаровци и с. Драготинци и да спре изсичането на здрав бук и дъб( хвалят се ромите, че изсичат по 300 куб. на ден). Кубика върви по 160 лв. не нарязан. На черно може и по- малко. Същото е и към с. Чеканец. И то също е към община Драгоман.
  • 23 Анонимен

    10 1 Отговор
    Аре стига с този изтъркан номер. Да вкарвате неудобните хора в лудницата, а престъпниците да стоят на сужбичка и да доразграбват България. Ако този господин е за в лудница, то останалите, които настъпва по мазола са за затвора!
  • 24 горски

    3 2 Отговор
    Не знам ,що реве Дунчев.Той е депутат от управляващата коалиция.Ако не може да повлияе на останалите със слово и факти,то означава ,че не го бръснат за синя слива.В такива случаи излизаш като независимисим депутат или излизаш от народното събрание.Хем от управляващите,хем опозиция,хем на заплата.....
    Не става така.
    А директорите от Герб и ДПС в момента са отново по постовете....

    Коментиран от #29

  • 25 stan40

    5 0 Отговор
    Колегата Дунчев е прав. Започнах работа в системата на горите през 1999 год. след реформата и имам поглед върху това, което ставаше и става в горския сектор. Да не се излагат да протестират.
  • 26 syan4o

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "Една":

    Аз съм друг и му вярвям, защото съм бил и съм в системата на горите.

    Коментиран от #28

  • 27 Минчо

    5 0 Отговор

    До коментар #1 от "zeus":

    Тя истината боли обаче има много по важен фактор и той е докато се търси кой кво направил ограбили и други такива лятото ще се истърколи и много хора предимно възрастни бедни пенсионери ще стодуват защото първо трябва да се оправят тез важни за народа неща и тогава да се види кой какво но нищо не се получава защото горските служители работят за много малко пари срещо огромна отговорност писания описания и други гогато се опрости всичко и получат добра заплата тогава ще се подобрят и получат нещата другото е дрнканици обиди от това никой не печели
  • 28 Минчо

    5 0 Отговор

    До коментар #26 от "syan4o":

    Запомни от мен през поне 30 години назад не може на никого да се вярва всеки обещава само докато се докопа и така години наред със горите пък съм работел от 1992 г. и като гледам сега никой от учените политици нищо не разбират невежи хора в област горско стопанство а много лесно щеше да е със добра заплата подбрани кадри щеше да е много лесно а то парите се дават за таблетки джипове затрупани с изисквания кам пълна безсмислен на бюрокращина никога няма да стане така кой кво правил минало наказани няма няма и да има ама няма и напредък времето минава и нищо не се получава най мниго някой умник от тия да сложат по една камера на всеки горски то като гледаме горивата къде отиват и държавата как се топи кво им се въсхищават на такива положението е плачевно
  • 29 Офчар

    2 1 Отговор

    До коментар #24 от "горски":

    Много ясно никога в тая държава няма осъдени наказани има със смяна на по добър пост всичко е дрнканици добре че Българина е такъв доверчив човек и си трае тука със тез заплати обещания скъпотия олее ако е друга нация тия дрънкалници отдавна щяха да са на борсата правят квот не трябва години наред все едно си предават едно и също никакъв напредък лаеха за Борисов примерно и кво нищо спряха утре с друг и така мандата свърши айде давате тунела под Шипка примерно кога туй онуй само приказки и нищо времето минава кога ще видим бял свят то мина живота вече
  • 30 Оракула

    8 0 Отговор
    Да съдиш Дунчев, вместо да го наградиш,
    е признак на силно притеснена корумпирана ,
    горска гилдия!
    Там се краде , и то много и всеки го знае ,
    назначават се "ДОБРЕ УПРАВЛЯВАНИ ГОРСКИ НАЧАЛНИЦИ",
    И НА ВСИЧКИ НАЧАЛНИКА Е ЕДИН СЪЩИ ЧОВЕК!
    Всичко откраднато , минава чрез Калинките по места!
  • 31 Goran

    7 0 Отговор
    А аз искам ОСТАВКАТА на всички крадливи директорчета. Също пълна ЗАБРАНА за износ на дървесина, защото ни изнесоха горите, природата и съответно въздуха
  • 32 Псевдоним

    5 1 Отговор
    Този май ще се окаже най-свестният от ПП.
  • 33 Искат

    2 0 Отговор
    да грабят , искат бракониери , искат разврат в ловните хижи !
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.