Last news in Fakti

9 Юли, 2014 09:18 2 319 0

Безредици в Бразилия след загубата

  • бразилия-
  • безредици-
  • полиция-
  • сблъсъци

Спонтанни безредици заляха бразилски градове след срамната загуба

Безредици в Бразилия след загубата - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Бразилия е в колапс! Националният отбор по футбол на страната отпадна на полуфиналите и не успя да грабне титлата на световното на домашна сцена. Не това обаче е притеснителното - „селесао“ загуби с 1:7 от Германия и претърпя унижение, невиждано досега.

Поражението предизвика безредици в южноамериканската държава. Автобуси и леки коли са били изгорени в Сао Пауло след загубата. Сблъсъци имаше и в други градове на страната.

Местната телевизия TeleSUR съобщава за 11 задържани след безредиците. По нейни данни шестима души са били задържани на плажа Копакабана в Рио де Жанейро. Задържаните, по данни на полицията, са инициирали сбивания и нападения срещу феновете.

В Ресифе пък футболни фенове влезнаха в схватка с органите на реда. На полицията се е наложила да използва сълзотворен газ, за да разпръсне разярените хулигани.

Във фен зона в Салвадор пък бе отменен празничен концерт, който трябваше да отбележи класирането на Бразилия на финала. Събралите се на тази сбирка привърженици се включиха в меле, като са били арестувани четирима души.

Немските фенове в Бело Оризонте, гледали на живо срещата срещу домакина, са били ескортирани от полицията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА