Last news in Fakti

10 Юли, 2014 02:09 2 267 4

Аржентина на финал след велика битка с Холандия

  • аржентина-
  • холандия-
  • мондиал

Гаучосите надвиха холандците след изпълнение на дузпи

Аржентина на финал след велика битка с Холандия - 1
Снимка: БТА/AP

Аржентина ще играе на финала в Световното първенство, след като победи Холандия с 4:2, след изпълнения на дузпи.

Срещата представляваше тактическо надлъгване, като положенията и пред двете врати бяха ограничени. Двата отбора се стараха основно да не допуснат гол, дебнейки се основно на контра-атаки.
Началото на мача изобилстваше от единоборства в средата на терена,много  физически сблъсъци и равностойна игра. В 15-та минута Перес бе съборен в близост до наказателното поле. Меси отправи изключително точен удар, който бе отразен от холандския вратар Силенсен. В 23-та минута Гарай отправи опасен удар с глава, но топката мина над холандската врата. В края на полувремето Бруно Маритнс Инди получи жълт картон за фал срещу Меси. Това накара Луис Ван Гаал да го смени на полувремето.

Второто полувреме мина в същото русло, като битката се съсредоточи главно в средата на терена. В 73-та минута Игуаин засече прекрасно центриране, но ударът му се оплете във външната страна на мрежата.  В последните 15 минути Холандия наложи  доминация в срещата и атакува повече, без да създаде реални положения. В 90-та минута Робен излезе сам зад аржентинската защита, но ударът му бе избит след шпагат на Масчерано. Така редовното време завърши при резултат от 0:0.

В първото 15-минутно продължение преимуществото беше на страната на Холандия. В 99-та минута Робен отправи опасен удар от далеч, който беше отразен от вратаря Ромеро. Аржентина доминираше във второто продължение. Въпреки това чисти положения не се откриваха. Това бе така до 115-та минута, в която Паласио излезе сам срещу вратаря, но ударът му с глава бе твърде слаб и Силенсен лови.

Така и се стигна до дузпите. Ромеро отрази още първата дузпа на Рон Влаар. Меси и Гарай бяха безпощадни, а Робен отбеляза, за да вдъхне надежда за холандците. Ромеро обаче отрази и шутът на Снайдер.  След това Агуеро и Кайт отбелязаха, за да може Родригес да прати  „гаучосите“ на финал за пръв път от 24 години. Там те ще срещнат Германия, в повторение на финалите от 1986 г. и 1990 г.

Холандия: Силесен, Де Врай, Влаар, Мартинс, Блинд, Вийналдум, Де Йонг, Каут, Снайдер, Робен, Ван Перси.

Аржентина: Ромеро, Сабалета, Демикелис, Гарай, Рохо, Енцо Перес, Биля, Масчерано, Лавеци, Меси, Игуаин


 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 running wild

    1 0 Отговор
    Толкова велика беше, че едва дочаках дузпите! Продълженията ги проспах откровенно. Интересно ми е германците, колко ще ги бавят на финала(Аржентина)...
  • 2 Румен Янев

    1 0 Отговор
    Ако играят по този начин в събота германците ще ги направят диви и щастливи ....
  • 3 мечока

    0 1 Отговор
    Аз пък казвам че Аржентина ще станат шампиони! Дано да се изгаврят някакси с германците, щото този отбор въобще не ми харесва ! И Льоб е ........... ае да не казвам какво е че ще го изтрие шефчето па и другите смешници от отбора требе за смях да станат !
  • 4 running wild

    0 0 Отговор
    Мисля,че като европейци трябва да искаме купата да е в Европа!