Last news in Fakti

4 Август, 2014 13:25 2 147 0

Пехливански борби на празник в ардинско село

  • пехливански борби-
  • турнир-
  • празник

Проведоха се също турнири по шахмат и футбол

Пехливански борби на празник в ардинско село - 1
Снимки и текст: Гюнер Шюкрю
В рамките на традиционния селищен празник в ардинското село Горно Прахово се проведоха турнири по шахмат за аматьори, народни борби и футбол на малки врати.

Пехливанските схватки в центъра на селото заслужено предизвикаха най-много интереса на публиката. Всички срещи между участниците бяха много вълнуващи и превърнаха състезанието в хубав празник. За победителите бяха осигурени парични награди от местния спортен клуб по борба „Вардар’, който бе и основен спонсор на състезанието. Главен съдия на пехливанските схватки бе дългогодишният състезател по борба от Горно Прахово Рамадан Емрулов. 

Голям интерес сред местните жители и гостите на събора предизвика и шахматния турнир за аматьори. В състезанието се включиха над 16 души. След 5-часова люта битка победител стана 66-годишният Ресми Зия от съседното село Башево. На второ място се класира Рамазан Улусой (Муслу) от Бурса , а трети остана Рамадан Бекир (Баджо) от Малка Ябълка. Призьорите бяха наградени с парични награди от местния бизнесмен Акиф Местан.

Кметът на община Ардино Ресми Мурад, който е голям любител на древната игра с интерес проследи финалната среща между Ресми Зия и Рамазан Улусой.

 

 

Отборът на Млечино с капитан Шабан Мехмед спечели турнира по футбол на малки врати. По пътя към първото място млечинци разгромиха втория отбор на Горно Прахово с 12:6. Във финалната среща победиха след изпълнение на дузпи и първия отбор на домакините. Победителите бяха наградени от секретаря на местното читалище „Лъч” с парични награди. Отборът на Млечино прибра и индивидуалните отличия. За голмайстор и най-добър футболист на турнира бе отличен Бехич Гюнай (Бехо), който отбеляза четири гола.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА