Last news in Fakti

9 Август, 2014 23:45 1 422 0

Цонга спря Григор Димитров в Торонто

  • жо-вилфред цонга-
  • мастърс-
  • григор димитров-
  • тенис-
  • торонто

Двубоят продължи по-малко от час и половина

Цонга спря Григор Димитров в Торонто - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Жо-Вилфред Цонга победи Григор Димитров с 6:4, 6:3 на полуфиналите на турнира от сериите „Мастърс” в Торонто.

Двубоят продължи по-малко от час и половина, а най-добрата ни ракета допусна трето поражение в третата си среща с френския тенисист.

Григор Димитров се представи под обичайното си ниво и не успя да се противопостави на Цонга, който за първи път в живота си ще играе финал на Откритото първенство на Канада. Димитров допусна много непредизвикани грешки, което също се оказа решаващо за крайния изход от двубоя. Цонга направи 22 уинъра срещу само 13 за българския тенисист. 

С участието си в Торонто Гришо спечели близо 150 хиляди долара от наградния фонд, както и 360 точки за световната ранглиста на ATP (Асоциацията на професионалните тенисисти). Те няма да са достатъчни да се изкачи с една позиция в ранглистата, но ще скъсят разликата с Раонич и Ферер. Следващият турнир, в който ще участва българинът, е този в Синсинати през следващата седмица.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА