Last news in Fakti

13 Август, 2014 20:31 1 652 0

Григор Димитров с неприятна издънка в Синсинати

  • григор димитров-
  • йежи янович-
  • синсинати

Българинът отпадна след загуба от Йежи Янович

Григор Димитров с неприятна издънка в Синсинати - 1
Снимка: БТА/AP

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби мача си срещу Йежи Янович, отпадайки още във втория кръг от „Мастърс“ турнира в Синсинати.

Световният номер 8 така и не успя да открие най-добрата си игра по време на срещата, губейки я с 2:1 сета. Това може да му се отрази зле психически, тъй като турнира се счита за генерална репетиция преди турнира от Големия шлем „Ю ЕС Оупън“.

Мачът започна равностойно, като и двамата състезатели печелиха сервизите си. При 3:4 Димитров имаше шанс да направи пробив, но Янович  успя да направи няколко поредни точки, изравнявайки резултата. В следващия гейм българинът буквално се срина, позволявайки пробив на нула. Янович затвърди пробива без проблем и взе сета с 6:4.

Григор Димитров започна ударно втория сет, като направи пробив още в началото за 1:3. Григор затвърди пробива и направи такъв отново за 1:5, буквално решавайки сета. Янович обаче показа зъби и върна един пробив, за да намали резултата до 3:5. При последното си подаване българският тенисисит беше безкомпромисен и спечели сета с 3:6.

Димитров не съумя да се възползва от психологическото си предимство и допусна срив още в началото на третия гейм, позволявайки на Янович да го пробие за 3:0. Това буквално разби играта световния номер 8, който спечели следващите си подавания, но така и не съумя да противодейства на сервизите на поляка, който спечели сета с 6:3, а с това и мача.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА