Last news in Fakti

14 Август, 2014 14:00 724 0

Костова и Кутровски с важни победи

  • костова-
  • кутровски-
  • победи

Българите атакуват турнирите в Богота и Канада

Костова и Кутровски с важни победи - 1
Снимка: БТА

Втората ракета на България Елица Костова се класира за четвъртфиналите на силния турнир по тенис на ITF на червени кортове в колубмийската столица Богота с награден фонд 100 хиляди долара и гостоприемство. Костова влезе в осмицата на надпреварата, след като не даде нито един гейм на Шанел Симъндс (Южна Африка), разгромявайки я с 6:0, 6:0.

Така 24-годишната българка, която е 203-а в света в момента, заработи 2533 долара и 28 точки за класацията на WTA, а за място на полуфиналите ще се изправи срещу поставената под номер 3 Йохана Ларсон (Швеция). Ларсон заема 110-а позиция в света в момента, но е достигала до 46-ото място.

В същото време, националът на страната ни за "Купа Дейвис" Димитър Кутровски се класира за полуфиналите на двойки на турнира по тенис на твърди кортове в Калгари (Канада) с награден фонд 15 хиляди долара.

Кутровски и Денис Неволо (САЩ) стигнаха до тази фаза без игра след отказ на съперниците им Джошуа Милтън (Великобритания) и Тайлър Хочуалт (САЩ).

Българинът и Неволо срещат на полуфиналите американците Тай-Сон Квятковски и Джозеф Диджулио. Кутровски, втори поставен, отпадна в първия кръг на сингъл след загуба от Ричар Габ (Великобритания) с 6:2, 4:6, 6:7(0).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА