Last news in Fakti

15 Август, 2014 17:19 837 1

Григор Димитров: Тенисът беше в гените ми

  • тенис-
  • гени

Гришо сподели още, че сравненията с Федерер са били в тежест за него

Григор Димитров: Тенисът беше в гените ми - 1
Снимка: БТА

„Тенисът беше в гените ми. Баща ми беше треньор по тенис, а майки ми е бивша волейболистка. Баща ми ме научи на всички техники и как да подредя играта си. Той обожаваше бекхенда с една ръка и за него това беше главната цел. Бях привилегирован да имам такъв баща“, сподели най-добрата ни ракета Григор Димитров в интервю за FT Magazine.

През 2007 година тенисистът се присъединява към академията „Санчес-Касал“: „Напуснах България много рано. Да си призная честнo, беше голяма жертва. Бях сам и се изискваше голяма дисциплина. Родителите ми липсваха много, но аз исках да продължа и да разкрия възможностите си“, сподели още хасковлията.

Само на 17 години Гришо печели младежкия „Уимбълдън“ и Откритото първенство на САЩ, което веднага му лепва прякора „Бейби Федерер“ заради начина, по който играе. Димитров обаче сподели, че прякорът е бил голяма тежест за него: „Предполагам, че някои неща са неизбежни. Веднага след като някой започне да играе добре, хората започват да преувеличават относно колко е добър тенисиста. В началото сравненията с Федерер ми харесваха, но след известно време вече не бях щастлив с тях. Те са голяма тежест за млад тенисист. Сега вече вярвам в резултатите – те говорят най-много“, каза още българинът.

Григор Димитров разказа и за тренировките, на които го подлага наставникът му Роджър Рашийд. Българинът значително подобри физическото си състояние, откакто работи с австралиеца. „Неговите изисквания и тренировки са много тежки, но не може да ме уплаши със заканите си“, смее се Димитров. „Много тежести, а също така повече работа и тичане“, обяснява той за начина, по който протичат заниманията.

Гришо напусна неочаквано рано „Мастърса“ в Синсинати след загуба от Йежи Янович. Следващият турнир, в който ще играе българинът, е Откритото първенство на САЩ. Надпреварата започва на 25 август.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.