Last news in Fakti

22 Август, 2014 11:59 826 0

Скандал в баскетбола! 3-ма са аут от отбора

  • младенов-
  • българия-
  • правилник-
  • изгонени-
  • баскетбол

Заради пиянски изцепки

Скандал в баскетбола! 3-ма са аут от отбора - 1
Снимка: БТА
Селекционерът на мъжкия отбор на България по баскетбол Георги Младенов изхвърли Павел Маринов, Александър Янев и Чавдар Костов. Тримата пристигнаха махмурлии на летището преди заминаването за мача с Холандия.
 
Освобождавам от националния отбор Костов, Маринов и Янев, които системно нарушават спортния режим. Сред новите повикани е Симеон Илиев", довери Младенов на днешната си пресконференция.
 
"Националният отбор трябва да бъде чест и кауза. Тези думи са изтрити. Време е да се направи нещо. Неприятно ми е че съм аз този, който трябва да вземе мерки. Което се случвало преди, продължава и сега. В името на нещо предишните треньори са правили компромиси. Когато обаче това стане практика, няма компромис. Не мога да го приема като чиста монета. За мен все още националният отбор е връх в кариерата на един играч и треньор. Може вече да се е изгубил смисълът. Но аз взех своето решение и то не подлежи на коментар. Аз съобщих на играчите решението си. Мисля, че така е нормално, а не да научават от медиите какво се случва в отбора. Рано или късно това трябваше да стане."
 
"Отборът не коментира нищо. Говорих с капитана Божидар Аврамов. Казах му, че и той трябва да чувства неудобство. Като капитан трябва да разбере какво се случва и да предотврати нещата. В никакъв случай то няма вина за техните действия. Не смятам, че е нормално играчи на националния отбор да си позволяват такива волности." 
 
"Отношението, което получих след това, бе скандално. Смятате ли, че някой от тези играчи ще се държи така с треньора или президента на клуба си. Всичко опира до финанси. Защото в националния отбор няма кой да ги глоби. В клубовете си получават в пъти повече и ако бъдат санкционирани с една заплата, тогава боли.

Националният отбор не е изтрезвител. Ние с Георги Глушков не сме пъдари, да се крием по ъглите и да ги дебнем, за да ги прибираме от дискотеките. България е чест. Аз все още настръхвам от химна. Има такива, които се смеят на него."


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА