Last news in Fakti

15 Септември, 2014 11:20 806 3

Алберто Контадор триумфира на Вуелтата

  • алберто контадор-
  • вуелта-
  • испания

Испанецът спечели своята трета колоездачна обиколка на Испания

Алберто Контадор триумфира на Вуелтата - 1
Снимка: БТА/AP

Алберто Контадор спечели колоездачната обиколка на Испания, съобщи Би Би Си.

Състезателят на „Тинкоф-Саксо" триумфира във Вуелтата за трети път, след като направи това през 2008 и 2012 г. Последното индивидуално бягане по часовник в надпреварата в Сантиаго де Компостела бе спечелено от италианеца Адриано Малори.  Испанецът обаче имаше достатъчна преднина от предходните кръгове и триумфира в обиколката.

Постижението на Контадор се подсилва от факта, че той счупи крака си в катастрофа, само 2 месеца преди надпреварата.  Той спечели надпреварата с време от 81 часа, 25 минути и 5 секунди. Втори остана британецът Крис Фрум, който изостана с 1:10 минути. Третото място остана за  Алехаднро Валверде с изоставане от 1:50 минути.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    0 0 Отговор
    Каква е тези разлика от над 1 час между 1 и 2, 1 и 3 в класирането? Да не би да става въпрос за минута?
  • 2 Nikolai

    0 0 Отговор
    Който е преписал това съобщение нищо неразбира от този спорт,не е пострадал при катастрофа а, падна и разбира се става въпрос за минути а не часове.
  • 3 Кибик

    0 0 Отговор
    Колоездачите изобщо не се зобат :)