Last news in Fakti

24 Септември, 2014 10:19 782 0

Торес с дебютен гол при обрат на Милан

  • милан-
  • серия а-
  • фернандо торес

Росонерите направиха 2:2 при гостуването си на Емполи

Торес с дебютен гол при обрат на Милан - 1
Снимка: БТА/AP

Фернандо Торес отбеляза дебютния си гол за Милан при равенството от 2:2 с Емполи от 4-ия междинен кръг на Серия А.

Това беше първи мач на нападателя като титуляр в състава на „росонерите“, като той изигра основна роля в един от най-запомнящите се обрати в Италия през тази година.

Срещата започна с натиск на Емполи и домакините откриха още в 13-та минута. Тогава Лоренцо Тарнели успя да засече с глава добро центриране от корнер и да отбележи за 1:0.  Голът даде самочувствие на футболистите на Емполи, които започнаха да атакуват още по-настървен. В 15-та минута Парчели стреля от непосредствена близост, но вратарят Абиати спаси. Последва страхотен удар от воле на Весино, който отново бе отразен от Абиати. В 21-та минута Тавано изведе по прекрасен начин Пучарели, който се откъсна от отбраната и отбеляза за 2:0. Милан се съживи в края на полувремето и дори успя да върне един гол. В 43-та минута Абате центрира от дясното крило, а Торес засече с глава за 2:1.

Емполи доминираше и в началото второто полувреме. В 55-та минута Тавано бе изведен сам срещу вратаря, но стреля неточно. В 58-та минута дойде моментът на Хонда. Плеймейкърът на Милан получи топката пред наказателното поле на Емполи, преодоля един защитник и с точен удар отбеляза за 2:2. Това обърна хода на мача и Милан пое инициативата. В62-та минута Торес намери по много добър начин Жереми Менес, чийто удар нацели гредата. В 80-та минута Хонда стреля добре от фаул, но топката мина малко над вратата. В 86-та минута Емполи остана и с човек по-малко след червен картон за Валдифиори. Футболистите на Милан обаче не успяха да се възползват от преимуществото си и срещата завърши с равенство от 2:2.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА