Last news in Fakti

8 Октомври, 2014 12:14 718 0

Жулиен Бенето пречупи Григор Димитров

  • григор димитров-
  • пречупи-
  • жулиен бенето

Българинът отпадна във втория кръг на турнира в Шанхай

Жулиен Бенето пречупи Григор Димитров - 1
Снимка: БТА/Xinhua

Най-добрият български тенисист Григор Димитров загуби мача си от втория кръг на „Мастърс“ турнира в Шанхай.

Той преклони глава пред французина Жулиен Бенето след загуба с 2:0 сета (5:7, 3:6). Със загубата си от поставения под номер 30 в световната ранглиста, българинът значително намали шансовете си за класиране на финалния „Мастъртс“ турнир в Лондон, в който ще участват  най-добрите 8 тенисиста в класирането на ATP.

Григор започна трудно, като трябваше да спасява точка за пробив още при първото си подаване. Все пак той постепенно навлезе в ритъма на играта и постигна пробив в 4-тия гейм за 3:1. Бенето обаче върна пробива още в следващия гейм, който затвърди след подаването си и изравни за 3:3. При 4:4 Димитров допусна изоставане от 0:40 при своето подаване. Той обаче успя да направи няколко прекрасни отигравания и спаси гейма за 5:4. Бенето все пак постигна пробив за 5:6, след което нямаше проблеми да вземе подаването си и да спечели гейма след 5:7.

Димитров стартира много негативно втория сет, допускайки пробив още в неговото начало, позволявайки на противника си да поведе с 0:2. След това българинът се съвзе и започна да печели своите подавания, довеждайки нещата до 3:5. Димитров отново допусна спад в играта си при 9-ия гейм и позволи на Бенето да осъществи пробив, взимайки сета с 3:6.

С достигането си до втория кръг на турнира в Шанхай Димитров спечели 45 точки за световната ранглиста и заработи награда от $ 27 435. Българинът ще се състезава отново на турнира в Стокхолм, който започва на 13-ти октомври. Именно  на него той спечели първата титла в кариерата си през миналата година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА