Last news in Fakti

19 Ноември, 2014 14:31 1 195 0

Синът на Пеле влезе в затвора

  • пеле-
  • син-
  • затвор

Единьо загуби обжалването на присъда за пране на пари

Синът на Пеле влезе в затвора - 1
Снимка: БТА/AP

Синът на футболната легенда Пеле бе арестуван, след като загуби дело по обвинения за пране на пари, съобщи espnfc.com.

По-рано през тази година 44-годишният Едсон Чолби до Нашименто, известен още като Единьо, бе осъден на 33 години затвор за участието в схема за пране на пари, свързана с престъпна групировка.

Единьо все пак обжалва присъдата и по време на процеса бе пуснат на свобода под гаранция. Неговото обжалване обаче беше отхвърлено. Той ще може да обжалва отново на по-висока инстанция, но съдия Сузана Перейра обяви, че този път синът на Пеле ще трябва да дочака съдебното решение в затвора.

Единьо е трети син на Пеле от първия му брак. През 90-те години той опитва да направи кариера като вратар. Въпреки, че на няколко пъти играе за бразилския Сантош, той така и  не успява да направи сериозна спортна кариера.

Адвокатите на Единьо заявиха, че ще искат неговото незабавно освобождаване от затвора. Пеле все още не е коментирал случая.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА