Last news in Fakti

23 Ноември, 2014 17:45 733 0

Швейцария триумфира на "Купа Дейвис"

  • роджър федерер-
  • купа дейвис-
  • швейцария

Роджър Федерер победи Ришар Гаске и донесе първи триумф за своята страна в неофициалното отборно световно първенство по тенис

Швейцария триумфира на "Купа Дейвис" - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Швейцария за първи път в историята си успя да спечели неофициалното отборно световно първенство по тенис „Купа Дейвис“.

Победата за швейцарците бе осигурена от Роджър Федерер, който победи  представителя на Франция Ришар Гаске с 3:0 сета, съответно 6:4, 6:2, 6:2. Така Швейцария достигна до общ резултат във всички срещи от 3:1, което направи последния мач от финала между Стан Вавринка и Гаел Момфис безсмислен.

В петък Вавринка победи Жо-Вилфред Цонга за 1:0. Впоследствие Федерер загуби от Момфис за 1:1. В отборния мач Вавринка и Федерер победиха отбора на Ришар Гаске и Жулиен Бенето за 2:1. Днес в залата в Лил срещу Федерер трябваше да се изправи Цонга. Французинът обаче получи травма в лакътя и се наложи да бъде заменен от Гаске, който не удържа на мощта на швейцареца и позволи на Федерер да осигури първата титла за своята Швейцария в историята на турнира.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА