Last news in Fakti

27 Ноември, 2014 11:15 780 0

Договарят се за Гран при на Доха

  • формула 1-
  • гран при на доха-
  • бърни екълстоун

Това може да се превърне в най-скъпото състезание във Формула 1

Договарят се за Гран при на Доха - 1
Снимка: БТА/AP

Още една страна от Близкия изток поиска да приеме Гран при след тези на Абу Даби и Бахрейн. Шейховете са готови да броят 60 млн. евро на Бърни Екълстън, за да докарат Формула 1 в Доха.

Освен това са готови на момента да подпишат за 10 години напред. Градът вече се сдоби със състезания от GP2 и MотоGP, пише "Стандарт".

Освен това през 2015 година ще приеме световното по хандбал, година по-късно - колоездене в зала, през 2016 г. шампионата на платената по спортна гимнастика, а 2019 година и надпреварата при царицата на спортовете - леката атлетика.

"Оферта има, но все още не сме подписали договор", призна Екълстън. Гран при на Доха ще се превърне в най-скъпото състезание във Формула 1 с таксата си от 60 млн. евро. В момента палмата държи Абу Даби - 57 млн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА