Last news in Fakti

10 Януари, 2015 17:32 672 0

Марсел Хиршер триумфира в Аделбоден

  • марсел хиршер-
  • гигантски слалом-
  • швейцария

Той спечели гигантския слалом, старт за световната купа

Марсел Хиршер триумфира в Аделбоден - 1
Снимка: БТА/AP

Австрийският скиор Марсел Хиршер спечели гигантския слалом в швейцарския зимен център Аделбоден.

Хиршер беше безкомпромисен в старта за световната купа, като още с първото си спускане набра сериозна преднина пред своите съперници, а във второто затвърди доброто си представяне и спечели състезанието с общо време от 2:39,11 минути. Втори след него остана французинът Алекси Пюнторо с изоставане от 1.13 секунда. Норвежецът Хенрик Кристоферсен остана трети с изоставане от 1.64 секунда.

Това беше 29-та победа в кариерата на Хиршер и негова 6-та за сезона. В генералното класиране Хиршер е водач с актив от 776 точки, следван от норвежеца Шетил Янсуд с актив от 624 точки. Трети е Феликс Нойройтер от Германия със събрани 442 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА