Last news in Fakti

12 Януари, 2015 02:15 1 113 0

Триото на Барселона вкара три на Атлетико Мадрид

  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • испания

Неймар, Суарес и Меси бяха точни за успеха на каталунците

Триото на Барселона вкара три на Атлетико Мадрид - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Барселона спечели домакинството си срещу Атлетико Мадрид с 3:1 в дербито на 18-ия кръг на Ла Лига.

Домакините започнаха да натискат своите противници още в началото на срещата. Неймар изведе Меси на добра позиция, но неговият шут мина покрай гредата на Моя. В 12-та минута Меси опита комбинация със Суарес. Нападателят не успя да укроти топката и я пропусна за Нейма, който с удар от шпагат даде преднина от 1:0 в полза на Барселона. В 23-та минута Суарес даде добро центриране към Неймар, но той от няколко метра не успя да отбележи с  глава. В 29-та минута бразилецът намери добре Меси, но неговият удар бе спасен от Моя. В 35-та минута аржентинецът намери със страхотен пас Суарес, който отбеляза за 2:0. В 42-та минута Меси отправи хубав удар с глава, който мина покрай гредата.

Футболистите на Атлетико се съвзеха през второто полувреме и в 48-та минута Годин засече центриране от корнер с глава, но топката мина над вратата.  В 56-та минута Гамес се възползва от контакт с Меси в наказателното поле на Барса и падна за дузпа, която съдията отсъди. Манджукич реализира наказателният удар за 2:1. В 77-та минута Торес бе изведен сам срещу вратаря, но Браво излезе на време, за да улови топката пред краката му. В 87-та минута комбинация между Меси и Ракитич завърши с удар на аржентинеца за крайното 3:1 в полза на Барселона.

След този резултат Барселона излиза на 2-ро място в класирането на испанския шампионат с актив от 41 точки, на 1 зад водачите от Реал Мадрид, които обаче имат и мач по-малко. Атлетико Мадрид остава на 3-то място с актив от 38 точки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА