Last news in Fakti

12 Януари, 2015 19:59 2 489 0

Най-интересното от 21-я кръг на Висшата лига на Англия (Обзор)

  • англия-
  • висшата лига-
  • обзор

Юнайтед, Сити и Тотнъм стъпиха накриво

Най-интересното от 21-я кръг на Висшата лига на Англия (Обзор) - 1
Снимки: БТА/АР

21-ят кръг от Висшата лига на Англия предложи доста интересни сблъсъци, както и не малко изненади. В настоящия обзор на изминалите срещи ще обърнем специално внимание на някои от най-интересните неща, случили се в Премиършип през този уикенд.

Неизменно ще стартираме с отборите в челото на класирането, където Челси, Арсенал и Саутхемптън бяха безкомпромисни, докато грандовете на Манчестър и Тотнъм показаха сериозни колебания в играта си.

Челси си го върна на Нюкасъл

Тимът на Жозе Моуриньо победи категорично с 2:0 "свраките" на "Стамфорд Бридж", като по този начин си отмъсти на "свраките" за загубата, която допусна от тях в началото на декември.

Оскар откри резултата в края на първата част, в която гостите бяха по-активни, но селекцията на Жозе Моуриньо за пореден път демонстрира завидна ефективност. След почивката Челси доминираше и Диего Коща (59') узакони победата, която е десета поредна в домакинските срещи на тима.

Благодарение на успеха "сините от Лондон" взеха аванс от две точки пред шампиона Манчестър Сити, който допусна грешна стъпка в гостуването си на Евертън.

Джо Харт подари точка на плахия Евертън

"Гражданите" стигнаха само до реми, завършвайки 1:1 при гостуването си на "карамелите".

Фернандиньо вкара за "гражданите" в 74-ата минута, но четири минути по-късно Стивън Нейсмит се възползва от единствената грешка на отличния днес Джо Харт и изравни. Преди това вратарят беше спасил две 100-процентови положения.

Мачът ще се запомни и със завръщането в игра на нападателя на гостите Серхио Агуеро, който лекуваше контузия от началото на декември.

Грешката на Сити позволи на тима на Арсенал да се доближи до лидерите от Топ 3.

"Класически" Арсенал скочи в борбата за Топ 4

"Топчиите" се разправиха безпроблемно със Стоук Сити с 3:0 на своя "Емирейтс Стейдиъм",  като това бе най-малкият резултат, с който можеха да си тръгнат "грънчарите" от Лондон.

Лоран Косиелни сложи началото още в шестата минута, а вездесъщият Алексис Санчес (33' и 49') добави два гола за класиката. Благодарение на успеха "топчиите" изместиха градски си съперник Тотнъм от петото място във временното класиране и преди мача на Саутхемптън точките на 4-я и 5-я бяха поравно - по 36.

"Светците" обаче доказаха възхода в играта си и заклаха поредния гигант.

Саутхемптън взе скалпа и на Юнайтед

Отборът, воден от холандската легенда Роналд Куман надигра насред "Олд Трафорд" с минималното 1:0 тима на Манчестър Юнайтед.

 Единственото попадение за "светците" отбеляза Душан Тадич в 69-ата минута, а със спечелените три точки тимът, воден от Роналд Куман, измести днешния си съперник от третото място във временното класиране и си осигури аванс от 3т. пред 4-я Арсенал.

Истината е, че това бе един от най-неатрактивните мачове от 21-я кръг на Премиършип, като до гола на Саутхемптън играта бе много твърда, а головите положения въобщв ги нямаше. Все пак "светците" бяха по-търпеливият тим и дочакаха своя момент да накажат безидейния в този мач Юнайтед.

Последвалият натиск на "червените дяволи" даде резултат и до края 3 кошмарни пропуска на Хуан Мата лишиха възпитаниците на Луис Ван Гаал поне от "Х"-а и точката.

Като изключим тези проблясъци, "червените дяволи" изиграха много слаб мач, като в рамките на всичките 90 минути, както и в петте минути добавено време, отборът не успя да нанесе нито един точен удар във вратата на гостите.


Така серията на Манчестър Юнайтед от десет поредни мача без загуба достигна своя край. В същото време, това бе първи успех на Саутхамптън в "Театъра на мечтите" от 1988 година насам.

Ливърпул живна на "Стейдиъм ъф Лайт"

Ливърпул постигна важна победа с 1:0 над Съндърланд на негостоприемния "Стейдиъм ъф Лайт" и се доближи на четири точки от четвъртото място. Лазар Маркович, който направи един от най-добрите си мачове, откакто пристигна на Острова, вкара единственото попадение в деветата минута, разписвайки се за първи път в Премиър лийг.

"Мърсисайдци" изиграха много силно първо полувреме, в което пропуснаха още три-четири чудесни възможности за гол. След почивката обаче селекцията на Брендън Роджърс започна да действа доста по-пестеливо, въпреки че още от 49-ата минута игра с човек повече, след като Лиъм Бридкът получи втори жълт картон.

Все пак представянето на тима бе над това, което свикнахме да гледаме от него в последно време и се оказа достатъчно за спечелването на тъй важните точки.

Битката в дъното също се се ожесточи.

Ако в горната половина на таблицата нещата бяха много интересни и изненадите не липсваха, то борбата за оцеляване предложи също дсоста оспорвани сблъсъци.

Палас шокира гостуващия Тотнъм с обрат

Тимът на Кристъл Палас стигна до обрат и победа с 2:1 над Тотнъм на "Селхърст Парк" в първия шампионатен двубой на Алън Пардю начело на "орлите".

Хари Кейн изведе "шпорите" напред в 49-ата минута, но Дуайт Гейл (69') изравни от дузпа, която бе бурно оспорвана от гостите. Джейсън Пънчиън направи обрата пълен десет минути преди края.

Това сложи край на серията от шест поредни мача без загуба в Премиър лийг за Тотнъм. Кристъл Палас пък се оказва доста труден съперник за "шпорите", след като от двата мача между тези отбори "орлите" спечелиха четири точки.

Вдъхновен УБА допотопи удавника Хъл

Друг отбор с нов мениджър - Уест Бромич Албиън спечели с 1:0 срещу Хъл Сити в първия мач на Тони Пулис начело на тима. Специалистът беше назначен още преди предишната среща на Албиън срещу Уест Хем- 1:1, но тогава изгледа двубоя от трибуните, докато този път вече зае място на пейката.

Сензацията Саидо Берахино вкара единствения гол в 78-ата минута след изпълнение на непряк свободен удар в наказателното поле на съперника. Съдията отсъди това нарушение, след като вратарят Алън Макгрегър улови подаването на съотборника си Ахмед Елмохамеди.

За 21-годишния Берахино това е пети гол в последните два мача на Уест Бромич. Преди дни той наниза цели четири попадения в мрежата на аматьорския Гейтсхед в среща от турнира за Купата на футболната асоциация при успеха със 7:0.

Победата пък от своя страна позволи на Уест Бромич да напусне зоната на изпадащите, докато "тигрите" се крепят над чертата само заради по-добрата си голова разлика от Куинс Парк Рейнджърс.

Положението на рейнджърите се влоши допълнително след нова загуба с 1:2- този път от скромния новак Бърнли.

Бърнли излезе над чертата

Благодарение на успеха домакините се измъкнаха от зоната на изпадащите, но за сметка на това пратиха там днешния си съперник, който остава без нито една спечелена точка като гост от началото на сезона.

Още в 12-ата минута Скот Арфийлд откри резултата, а няколко минути по-късно удар на Джоуи Бартън срещна гредата. Гостите все пак стигнаха до изравнително попадение в 33-ата минута, когато Чарли Остин бе точен от дузпа. Много скоро след това - в 37-ата минута, Дани Ингс донесе победата на Бърнли.

Това бе трети пореден мач без загуба за виненочервените, които са вече 16-и с актив от 20 точки. К.П.Р. е на 18-а позиция с точка по-малко.

Друг новак - Лестър - също продължи възхода си.

Лестър още не е за отписвана от елита на Англия

С попадение на Пол Кончески в края на първото полувреме Лестър надви Астън Вила с 1:0.

"Лисиците" все още са на дъното в класирането, но имат 7 точки от последните си 3 мача и вече се изравниха с Кристъл Палас. Вила пък вече нямам победа в 6 поредни мача и напрежението върху мениджъра Пол Ламбърт се покачва.

Суонзи и Уест Хем си спретнаха никому ненужно реми

Отборите на Суонзи и Уест Хам направиха равенство 1:1, което не носи голяма полза на нито един от двата тима.

Като цяло мачът на "Либърти Стейдиъм" беше равностоен и резултатът е закономерен. В класирането Уест Хам е 7-и с 33 точки, но вече в 4 поредни двубоя няма победа. Суонзи е на 9-а позиция с 30 точки.

Андрю Каръл откри за "чуковете" в края на първото полувреме, но автогол на Марк Нобъл в 74-ата минута подели точките. Гостите пък бяха и без мениджъра си Сам Алърдайс, който е получил белодробна инфекция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА