Last news in Fakti

26 Януари, 2015 10:22 949 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Януари 2015

  • обзор-
  • примера дивисион-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид-
  • резултати
Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Януари 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 20-тия кръг на испанската Примера дивисион. Очаквано, Реал Мадрид и Атлетико Мадрид победиха в своите мачове. Барселона също не сбърка. Борбата за титлата продължава. Битката за местата, даващи право на участие в европейските клубни турнири кипи с пълна сила. Нещата в дъното също се завързаха.

Ето и всички мачове:

Кордоба - Реал Мадрид - 1:2

С късен гол от дузпа на Гарет Бейл Реал Мадрид обърна по драматичен начин и победи Кордоба с 2:1 в мач от 20-я кръг на испанската Примера Дивисион, игран на стадион "Ел Арканхел".

Домакините откриха още във втората минута с гол от дузпа на Гилас. Нарушението бе отсъдено за игра с ръка на Серхио Рамос. Реал не играеше на познатото си ниво и не направи почти нищо опасно пред вратата на съперника, но въпреки това Карим Бензема вкара лек гол след центриране от корнер.

След почивката домакините бяха по-опасния отбор, но Андоне удари греда. В 82-та минута Кристиано Роналдо си изпусна нервите и получи директен червен картон. Малко след това обаче Гарет Бейл изработи дузпа, за идентична игра с ръка на Картабиа. Той получи втори жълт картон и бе изгонен, а уелсецът вкара от бялата точка.

Елче - Барселона - 0:6

 Отборът на Барселона постигна победа с 0:6 в гостуването си на Елче от 20-ия кръг на Ла Лига.

Гостите наложиха преимущество още в началото на мача. В 14-та минута Алба изпълни ефектен удар от въздуха, пращайки топката над гредата. В 21-та минута Меси отправи красив фалцов удар от границите на наказателното поле, минал на сантиметри покрай вратата. Футболистите на Елче отвърнаха с добра контра-атака, като удар на Фажир бе спасен от Браво. В 26-та минута отново Фажир стреля добре от фаул, но вратарят на „каталунците“ пак беше на мястото си. В 35-та минута Шави намери от фаул Пике, който стреля силно и отбеляза за 0:1 в полза на Барселона.

Барселона продължи да доминира и през второто полувреме. Тогава Неймар проби в противниковото наказателно поле, където бе повален от Пелегрин и съдията отсъди дузпа, която бе реализирана от Меси за 0:2. В 57-та минута Фажир остави Елче с човек по-малко, след като получи втори жълт картон за нарушение срещу Рафиня. В 69-та минута Меси изведе по отличен начин Неймар, който отбеляза за 0:3. В 71-та минута Меси и Неймар направиха добра комбинация, завършена от бразилеца за 0:4. В 88-та минута Меси се измъкна от двама бранителя и отбеляза за 0:5. В 90-та минута Неймар намери Педро на много чиста позиция и той отбеляза за крайното 0:6.

Атлетико Мадрид - Райо Валекано - 3:1

Шампионът "Атлетико" (Мадрид) постигна 14-ата си победа в Примера дивисион. "Дюшекчиите" спечелиха с 3:1 срещу "Райо валекано" у дома.

Червено-белите започнаха много силно и в 22-ата минута водеха с 2:0 с попаденията на Антоан Гризман. В 35-ата Трасорас намали, но в 56-ата Манучо си отбеляза автогол.

С победата си "Атлетико" остава трети с 44 точки. Шампионите изостават с четири от "Реал", който е и с мач по-малко, и с три от "Барселона".

Виляреал - Леванте - 1:0

Виляреал победи с 1:0 гостуващия Леванте в мач от 20-ия кръг на Примера дивисион. Дошлият това лято нападател Лусиано Вието се отчете с 9-ия си гол от началото на сезона, който се оказа победен и удължи серията без загуба на 10 поредни шампионатни мача (17 във всички турнири).

Първото полувреме на „Ел Мадригал“ беше доста постничко и не се запомни с нищо особено. След почивката домакините успяха да натиснат рано и това се оказа решаващо за изхода на двубоя.

Въпреки това Леванте стигна първи до страхотен шанс да открие в 53-ата минута. Давид Барал получи топката в наказателното поле и стреля моментално, ала бранител в жълт екип успя да изчисти в корнер.

Три минути след тази опасност феновете по трибуните вече ликуваха. Мануел Тригерос задържа топката умело пред наказателното поле и шутира от около 24 метра към долния ляв ъгъл. Вратарят Диего Марино не реагира добре и изтърва кълбото, а първи до него притича Вието, който го изпрати под гредата за трите точки.

Те можеха да бъдат спечелени и по-убедително, ако в 63-ата минута Икечукво Уче беше по-прецизен. Тъмнокожият играч шутира от около 18 метра, а топката щеше да влети до лявата греда, ако не беше чудесната реакция на Марино.

Загубата беше трета в последните 4 шампионатни срещи за Леванте, които са 18-ти с едва 16 точки. Виляреал пък е 6-и с 38 пункта.

Реал Сосиедад - Ейбар - 1:0

Реал Сосиедад успя да изкопчи минимален успех с 1:0 над гостуващия Ейбар. Новакът в елита имаше по-добрите положения за гол преди почивката, но след нея стана жертва на статично положение. В 55-ата минута Рубен Пардо центрира от ъглов удар вдясно от вратата на гостите, а Чаби Прието на първа греда с невероятен и малко случаен прехвърлящ удар матира вратаря Ирурета и защитника на голлинията.

Въпреки поражението Ейбар остава пред днешния си съперник в класирането, като заема 8-ата позиция с 27 пункта. Сосиедад е 11-и с актив от 22 точки.

Депортиво Ла Коруня - Гранада - 2:2

Депортиво Ла Коруня не успя да спечели три точки при домакинството си на последния в Примера – Гранада. Двата тима завършиха при резултата 2:2, като домакините имаха преднина до 83-ата минута.

Гранада поведе в резултата още в 7-ата минута чрез Пити, но до почивката Депортиво успя да обърне нещата в своя полза. Хосе Родригес и Лукас Перес бяха точни за домакините в рамките на 4 минути.

В края на мача обаче Ла Коруня не успя да удържи преднината си и гол на Роберт Ибанез Гранада стигна до точка в срещата. Луис Фарина от тима на домакините пък бе изгонен в края на срещата.

Атлетик Билбао - Малага - 1:1

Кризата в Атлетик Билбао се задълбочи след седми пореден мач без победа в Примера дивисион. Баските за 4-ти пореден път не можаха да бият на своя „Сан Мамес” след 1:1 с Малага в 20-ия кръг. Серията на Малага също не е много обнадеждаваща и това е 4-ти пореден мач без успех за андалусийците, но те поне успяха да се доберат до едната точка пред 41 000 зрители в „Катедралата”.

След нулева първа част, домакините натиснаха след почивката и успяха да поведат. Сусаета центрира от корнер, а бранителят Микел Сан Хосе засече с глава на първа греда за 1:0. Билбао не успя да задържи дълго аванса и 8 минути по-късно Мигел Торес се включи отдясно, пусна по земя отлично и Хави Гера засече на празна врата за 1:1, след като негов съотборник се размина и направи комичен пропуск на метър встрани от него.

Атлетик Билбао е 13-и с 20 точки, докато Малага е седми с 32.

Еспаньол - Алмерия - 3:0

Еспаньол записа комфортна победа с 3:0 над Алмерия в мач от 20-ия кръг на испанската Примера дивисион. Каталунците поеха контрола над случващото се на терена още от първите минути на мача като след четвърт час игра Кристиан Стуани нацели греда с глава, а малко след това отново негов изстрел с глава мина над вратата.

Активните действия на Стуани все пак му донесоха успех и в 37-ата минута именно той откри резултата. След центриране на Серхио Гарсия, нападателят надскочи всички в наказателното поле и с перфектен удар с глава остави вратаря Хуалин безпомощен.

Комбинацията бе повторена 3 минути по-късно, когато Стуани получи пас в наказателното поле от Гарсия и с отличен изстрел в долния ляв ъгъл удвои аванса на своя тим. В 74-ата минута Фелипе Кайседо, който влезе в игра 4 минути по-рано на мястото на Стуани, оформи крайното 3:0 след страхотна солова акция и удар в долния десен ъгъл.

В класирането Еспаньол е на девето място с 26 точки, а Алмерия остава в зоната на изпадащите – на 19-а позиция с 16 точки.

Валенсия - Севиля - 3:1

Тимът на Валенсия се изкачи в Топ 4 на испанската Примера Дивисион, след като тази вечер "лос че" записаха домакинска победа с 3:1 над Севиля в среща от 20-ия кръг на шампионата. По този начин Валенсия събра актив от 41 точки и измести именно андалусците от четвъртото място, като "рохибланкос" се смъкнаха на петата позиция с актив от 39 пункта.

Общо три дузпи бяха отсъдени само за първите 45 минути, като на два пъти гостите получиха правото да стрелят от бялата точка. Вратарят на Валенсия Диего Алвес обаче спаси един от изстрелите на Карлос Бака.

Първата част на "Местая" протече вихрено, като домакините взеха солиден аванс с две попадения на Дани Парехо между 18' и 32', първото от което от дузпа.

Между 36' и 41' пред вратата на "прилепите" стана горещо, защото първо Карлос Бака намали след точно изпълнена дузпа, а пет минути по-късно Севиля получи втори шанс за стрелба от бялата точка. Този път обаче Диего Алвес плонжира блестящо и отрази удара на колумбийския национал.

През втората част севилци така и не успяха да достигнат до нещо повече в срещата, а с попадение на Хави Фуего в 56' Валенсия подпечата крайния си успех в срещата.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА