Last news in Fakti

8 Февруари, 2015 10:04 879 0

Мърфи и Селби в битка за титлата в Германия

  • мърфи-
  • селби-
  • снукър-
  • германия-
  • финал

Изцяло английски двубой на финала на турнира German Masters в Берлин

Мърфи и Селби в битка за титлата в Германия - 1
Снимка: worldsnooker.com
Шон Мърфи и Марк Селби се класираха за днешния финал на силния снукър турнир German Masters, който се провежда в зала „Темподром“ в Берлин. Така двамата ще търсят първа титла тук, в изцяло английски двубой, след като Мърфи успя да елиминира Лян Уенбо от Китай, а Селби разби с 6:2 шотландеца Стивън Магуайър.

В първия полуфинал вчера намиращият се в отлична форма Мърфи успя да се наложи със 6:4 фрейма над Лян Уенбо. 32-годишният англичанин започна уверено срещата и дръпна с 3:0, съумявайки да реализира и красив сенчъри брейк от 141 точки във втората партия. С оглед на началото на мача следващите няколко фрейма изненадващо преминаха под диктовката на Лян, който с премерена и добре подредена игра успя да обърне тотално нещата в своя полза до 4:3, записвайки добри брейкове от 90 и 106 точки. Все пак „Магьосникът“ взе нещата в свои ръце, изравни резултата, а след това реализира и великолепни серии от по 145 и 89 точки точки, за да приключи срещата и да достигне първия си финал в Берлин.

В другата полуфинална среща Марк Селби беше безапелационен срещу Стивън Магуайър и го победи категорично с 6:2 части. „Веселякът от Лестър“, който започна доста колебливо турнира и бе на прага на елиминиране, стартира ударно двубоя, повеждайки с 3:0. Преднината му нарасна до 5:1 след почивката и той продължи да диктува темпото. Магуайър се опита да напомни за себе си с брейк от 59 точки и спечелен седми фрейм, но това далеч не беше достатъчно и световният шампион Селби приключи подобаващо мача.
 
Така Мърфи и Селби ще се изправят един срещу друг в мач за титлата днес от 15:00 часа българско време.

 

Автор: Константин Карагьозов


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА