Last news in Fakti

14 Февруари, 2015 18:52 1 256 1

Инфарктна победа за Волфсбург след ненормален голов трилър с Леверкузен

  • волфсбург-
  • байер леверкузен-
  • германия

Вълците спечелиха гостуването си с 4:5

Инфарктна победа за Волфсбург след ненормален голов трилър с Леверкузен - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Волфсбург изтръгна инфарктна победа с 5:4 в гостуването си на Байер Леверкузен в един от най-зрелищните футболни мачове през тази година.

Гостите започнаха ударно срещата . В 6-та минута центриране на Вийериня  намери Бас Дост, който с глава отбеляза за 0:1 в полза на Волфсбург.  В 17-та минута прецизно изпълнение от пряк свободен удар на Налдо увеличи преднината на „вълците“ до 0:2. Гостите направиха преднината си класическа в 29-та минута, когато Де Бройне завърши свой пробив с центриране, засечено от Бас Дост за 0:3. В 38-та минута Шюрле получи топката пред празна врата, но бе неточен.

Всичко изглеждаше решено с началото на второто полувреме, но футболистите на Леверкузен обърнаха тотално развитието на срещата. В 57-та минута  Беналио изби лошо шут на Беларабии при добавката Хюн-Мин отбеляза за 1:3. В 62-та минута Сон се възползва от лошо излизане на вратаря на Волфсбург и отбеляза за 2:3. „Вълците“ обаче бързо се съвзема и в 63-та минута центриране на Родригес намери Бас Дост, който от близо отбеляза за 2:4. В 67-та минута отново Сон овладя топката по крилото и след изключително изпълнение направи резултата 3:4. Футболистите на Леверкузен най-сетне достигнаха до равенството в 72-та минута, когато Дърмич изведе Белараби сам срещу вратаря и той отбеляза за 4:4. В 82-та минута „аспирините“ останаха с човек по-малко след втори жълт картон за Спахич. Всичко се реши в последната секунда от даденото от съдията продължение, когато Виейриня центрира от крилото и в последния момент Бас Дост засече топката пред ръцете на вратаря за крайното 4:5 в полза на Волфсбург.

След този резултат Волфсбург заема второто място в германския шампионат с актив от 44 точки, на 8 зад лидерите от Байерн. Леверкузен са 6-ти с 32 точки.

Останалите резултати в Бундеслигата:

Вердер Бремен – Аугсбург  3:2

Хофенхайм – Щутгарт 2:1

Айнтрахт Франкфурт – Шалке 04 1:0

Борусия Мьонхенгладбах – Кьолн 1:0
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 FCBayern

    0 0 Отговор
    и още един резултат- Байерн-Хамбургер-8:0 честито на печелившите :)