Last news in Fakti

17 Март, 2015 10:00 888 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2015

  • барселона-
  • реал мадрид-
  • атлетико мадрид-
  • резултати-
  • примера дивисион-
  • обзор

Барса и Реал взеха своето, Атлетико пропадна в класирането

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Март 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 27-мия кръг на испанската Примера дивисион. Фаворитите за титлата Барселона и Реал Мадрид успяха да победят в мачовете си. Шампионите от Атлетико Мадрид сдадоха третата позиция, след като се издъниха срещу Еспаньол. Валенсия зае третото място след нова победа. Ето и всички резултати:

Валенсия - Депортиво Ла Коруня - 2:0

Валенсия без никакви проблеми победи Депортиво (Ла Коруня) с 2:0 в първи мач от 27-ия кръг на испанската Примера дивисион. По този начин "прилепите" продължиха серията си без загуба на шест срещи. Валенсия се изкачи на трето място във временното класиране с 57 точки.

И двата гола на "Местая" паднаха след почивката. Дани Парехо откри в 61-ата минута от дузпа, а крайното 2:0 оформи резервата Пако Алкасер в 72-ата. Той се разписа след подаване на друг футболист, появил се като смяна – Софиан Фегули.

Еспаньол - Атлетико Мадрид - 0:0

Еспаньол и Атлетико Мадрид завършиха 0:0. Така "дюшекчиите" не успяха да заемат третото място, изпреварвайки Валенсия, но това не стана. Така Атлетико има 56 точки, а Еспаньол е 9-и с 33 точки.

Още в 12-ата минута Фернандо Торес стреля с глава и Кико Касия отрази. Минута по-късно Коке шутира след неразбирателство в защитата на домакините, но неточно. В 16-ата минута Серхио Гарсия не беше точен при първия добър опит за домакините. 
 
Нещо странно се случи в края на първото полувреме. "Дюшекчиите" играха в намален състав цяло второ полувреме, след като в последните секунди на първата част Миранда получи директен червен картон и беше изгонен за удар с лакът в лицето на Абрахам Минейро. 
 
В 77-ата минута Раул Гарсия беше изведен сам срещу вратаря, стреля отсечено към ъгъла, но вратарят се протегна и направи страхотно спасяване. В 85-ата резервата Арда Туран не можа да преодолее стража, а след това Раул Гарсия не направи точна добавка, като топката се удари в Алваро Гонсалес. 

Ейбар - Барселона - 0:2

Лионел Меси се оказа в основата на победата на "Барселона" с 2:0 срещу "Ейбар" като гост. Аржентинецът вкара и двата гола.

С успеха си каталунците влизат в големия мач с "Реал" (Мадрид) като водач в класирането. Срещу "Ейбар" Шави Ернандес изигра 750-ия си мач за "Барселона".
 
Гостите владееха топката повече и разиграваха в обичайния си стил. В 31-ата минута те стигнаха до дузпа, отсъдена за игра с ръка на Борха Екиса в наказателното поле. Меси изпълни точно наказателния удар и даде преднина на отбора си.
 
В добавеното време на първата част Луис Суарес получи на удобна позиция и стреля, но не улучи вратата на съперника. Меси удвои в 55-ата минута с един от редките си голове с глава. Аржентинецът плонжира след ъглов удар, изпълнен от Иван Ракитич.
 
Секунди преди края на редовното време "Ейбар" имаше възможност да намали. Тогава Федерико Пиовакари стреля, но улучи гредата.

Райо Валекано - Гранада - 3:1

Райо Валекано постигна категорична победа с 3:1 над Гранада. Гостите от областта Андалусия поведоха още в 8-ата минута, когато колумбиецът Джон Кордоба се възползва от подаване на Рубен Рочина и се разписа за 0:1. 

Гранада запази преднината си чак до 65-ата минута, когато Буено изравни за 1:1 след пас на Манучо Гонсалвеш.  В 76-ата минута отново Буено беше точен за – 2:1, а в последните секунди на добавеното време Адри Ембрара оформи крайното 3:1. 
 
След спечелените три точки Райо имат актив от 32 точки и заемат 10-а позиция във временното класиране. Гранада е на предпоследното 19-о място с 22 точки и на 3 от спасителната 17-а позиция, заема в момента от Алмерия.

Селта Виго - Атлетик Билбао - 1:2

Атлетик Билбао победи Селта с 2:1 като гост. Ариц Адурис откри резултата за Атлетик в 17-ата минута след точно изпълнена дузпа. Четвърт час след това Микел Сан Хосе удвои преднината на гостите. В 64-ата минута Хоакин Ларивей намали и оформи крайното 2:1.

С успеха си Аттлетик Билао се изкачи на осмо място във временното класиране с актив от 36 точки. Селта е 11-и с 32.

Алмерия - Виляреал - 0:0

Алмерия и Виляреал извъртяха 0:0. Ремито без голове стана факт, след като и двата отбора доиграха двубоя с по 10 души заради червени картони на свои футболисти. Най-напред домакините останаха в намален състав, още в края на първото полувреме. Тогава бе изгонен Мауро Дос Сантос, който влезе изключително грубо в краката на съперник и бе изгонен с директен червен картон.

Виляреал обаче не успя да се възползва от численото си превъзходство и на свой ред в 55-ата минута остана в намален състав. Жауме Коста получи втори жълт картон и остави „жълтата подводница“ също с 10 души.
 
Равенството отрежда шесто място в класирането за Виляреал, който има 49 точки. Алмерия пък заема 17-ата позиция с 25 точки.

Малага - Кордоба - 2:0

Отборът на Малага се наложи с 2:0 над Кордоба. Точни за успеха бяха Хуанми и Нордин Амрабат. Двубоят премина с подчертано превъзходство на Малага, който контролираше срещата във всеки един аспект.

Резултатът бе открит в 48-ата минута, когато Самуел Кастийехо подаде към Хуанми, който с премерен удар се разписа за 1:0. Така Малага се оттегли на почивка с крехък аванс, а малко преди края на мача Нордин Амрабат завърши по перфектен начин една атака и с удар от в рамките на наказателното поле покачи на 2:0, а така оформи и крайния резултат.
 
В класирането Малага е на 7-о място с 44 точки, а Кордоба е последен, 20-и с 18.

Севиля - Елче - 3:0

Севиля затвърди петата си позиция в испанското първенство по футбол с победа с 3:0 над Елче. Мачът от 27-ия кръг на Примера дивисион дори приближи андалусийците до четвъртия Атлетико Мадрид, като равенството срещу Еспаньол остави шампионите с едва четири точки аванс.

Колумбийският нападател Бака даде аванс на носителите на трофея в Лига Европа в 18-та минута от дузпа, а след половин час игра покачи на 2:0 и зарадва феновете на "Санчес Писхуан". Елче, за който игра бившият нападател на Левски - Гари Родригес, се опита да се завърне в мача с гол, но така и не успя да намали резултата.

Вместо това, Кевин Гамейро догони извеждащ пас на Евер Банега и оформи крайното 3:0 девет минути преди края.

Реал Мадрид - Леванте - 2:0

Реал (Мадрид) победи Леванте с 2:0 в мач от 27-ия кръг на испанската Примера дивисион. И двата гола бяха дело на разкъсания от критики през последните седмици  Гарет Бейл. Успехът идва само седмица преди поредното издание на Ел класико. На 22 март Белия балет ще гостува на Барселона на „Камп Ноу”.

Реал демонстрира класа и уверена игра срещу лекия съперник. Домакините заслужаваха и по-убедителна победа, но на три пъти гредата спасяваше Леванте. В желанието си да се реваншират пред верните си фенове за резила (3:4) срешу Шалке в Шампионската лига футболистите на Карло Анчелоти започнаха много агресивно и пред вратата на Диего Марино се заредиха положение след положение.  Още в 5-ата минута Кристиано Роналдо уцели гредата, а Бейл не сполучи при добавката.
 
В 18-ата минута обаче уелското крило попадна в прегръдките на своите съотборници, след като се възползва от разбъркване в наказателното поле, след като топката бе изчистена от голлнията след удар на Роналдо, и отблизо опъна мрежата за 1:0. Гарет отпразнува гола си по интересен начин - запуши и двете си уши. С това той демонстрира, че не обръща голямо внимание на критиките към себе си.
 
В 40-ата минута Карвахал проби по дясното крило и центрира пред вратата. Там Роналдо опита удар, а топката в последния момент се отклони от краката на Бейл за крайното 2:0. 
 
Барселона е лидер във временното класиране с 65 точки. Реал (Мадрид) е с 64. Третият Валенсия е с 57. 
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА