Last news in Fakti

19 Март, 2015 22:40 927 0

Фиорентина разби Рома, Динамо унижи Евертън

  • рома-
  • евертън-
  • лига европа

Англия остана без представител в евротурнирите

Фиорентина разби Рома, Динамо унижи Евертън - 1
Снимка: БТА/AP

Отборът на Фиорентина разгроми с 3:0 Рома като гост в мач-реванш от 1/8-финалите на Лига Европа. По този начин воденият от легендата на Рома Винченцо Монтела отбор елиминира "вълците" от надпреварата с общ резултат от двете срещи 4:1.

Отборът на Винченцо Монтела, който се намира във великолепна форма от началото на 2015-та година, за втори път този сезон изхвърля Рома в турнирна битка, след като спечели с 2:0 на „Олимпико“ четвъртфиналния сблъсък с „вълците“ за Купата на Италия.

Днес, след 1:1 в първия осминафинален двубой във Флоренция „виолетовите“ стигнаха до три безответни попадения само в рамките на половин час, с което предрешиха изхода от напрегнатия дуел.

В 9-ата минута Фиорентина получи правото да изпълни дузпа, след като Хосе Холебас повали в наказателното поле нахлуващият Матиас Фернандес и реферът посочи бялата точка, като показа и жълт картон на гръцкия защитник.

Гонсало Родригес се нагърби с изпълнението, но първоначално не можа да се разпише, но за негово щастие съдията от Турция Джунейт Чакър нареди преизпълнение заради големия брой футболисти в наказателното поле. От втория опит Родригес прати вратаря Лукаш Скорупски в обратния ъгъл и даде ключово предимство на „виолетовите“ - 0:1.

В 19-ата минута Маркос Алонсо удвои преднината на Фиорентина.

Второто попадение в мача дойде след сериозна грешка на вратаря нето, който не успя да улови топката на аутлинията и позволи тя да му бъде отнета от Маркос, който просто я добута в мрежата.

При телевизионните повторения останаха съмнения, че топката бе напуснала очертанията на терена, но в крайна сметка голът бе зачетен.

В 22-ата минута тимът на Рома тотално капитулира, допускайки трети гол. След центриране от корнер Басанта засече топката с глава от няколко метра и увеличи преднината на своите.

През второто полувреме двубоят просто се доиграваше, а две минути преди края Адем Ляич от домакините получи втори жълт картон и съответно червен.

 

В друга среща тази вечер, Динамо Киев поднесе голяма изненада, рзгромявайки английския Евертън и елиминирайки и последния представител на Висшата лига от евротурнирите този сезон.

Украинският гранд загуби първата среща с 1:2, но днес направи на пух и прах "карамелите" пред препълнените трибуни на Олимпийския стадион в Киев, печелейки с безапелационното 5:2.

Освен цели седем гола, зрителите на препълнения стадион в украинската столица видяха още куп интересни ситуации и няколко греди.

Резултатът в мача бе открит още в 21-ата минута, когато домакините откриха резултата и обърнаха нещата в своя полза, имайки предвид гола на чужд терен, който киевчани отбелязаха в Англия преди седмица.

Андрий Ярмоленко взриви трибуните с прекрасно изпълнение от близо 23 метра. Той пое топката пред наказателното поле на Евертън и с великолепен удар с левия крак прати топката до десния страничен стълб на Тим Хауърд.

Футболистите на гостите от Англия обаче отговориха по подобаващ начин и Ромелу Лукаку възстанови равенството само осем минути по-късно. Нападателят на Евертън отбеляза не по-малко красив гол, след като отправи страховит изстрел фронтално срещу вратата, след като отбраната на домакините не успя да изчисти топката.

Динамо обаче продължи да е по-добрият отбор и много скоро изравни общия резултат. След кратко разбъркване в наказатленото поле Лукаш Теодрочик се оказа непокрит на няколко метра от вратата и се разписа за 2:1. Само две минути по-късно шут на Мигел Велосо рикошира в бранител на Евертън и топката за трети път се озова във вратата на Хауърд. През второто полувреме английският тим трябваше да заиграе по-атакуващо, но така остави още повече свободни пространства за бързите нападатели на домакините. В 56-ата минута ветеранът Олег Гусев отблизо направи резултата 4:1 и доближи Динамо до следващата фаза. Шут на Рос Баркли в 61-ата минута срещна гредата, но това бе една от малкото добри атаки на "карамалите".

Четвърт час преди края левият бек на Динамо Антунеш изстреля истински снаряд от над 30 метра и заби топката в горния десен ъгъл на вратата. Евертън буквално рухна и само гредата спаси Хауърд от шести гол след удар на Ярмоленко. В 82-ата минута капитанът на гостите Фил Ягиелка върна едно попадение след центриране от корнер на Лйетън Бейнс. Англичаните опитаха финален щурм, но се нуждаеха от още два гола, а бранителите на Динамо действаха хладнокръвно и не допуснаха сериозни грешки.

Така с общ резултат 6:4 в полза на Динамо Киев, Евертън отпадна от надпреварата, като по този начин остави Англия без представител в европейските клубни турнири. След отпадането на Манчестър Сити от Шампионската лига снощи, тимът от Ливърпул бе останал последният представител на англичаните.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА