Last news in Fakti

26 Март, 2015 09:44 1 366 0

Калин Бенчев спечели открития ралиспринт „Твърдица 2015”

  • твърдица 2015-
  • калин бенчев-
  • александър спиров-
  • ралиспринт

Втори завърши вторият екипаж на Дунев Рейсинг в това състезание – Георги Янков и Христо Христов

Калин Бенчев и Александър Спиров (Дунев Рейсинг, Subaru Impreza) спечелиха открития ралиспринт „Твърдица 2015” – първото състезание от скоростните автомобилни дисциплини за сезон 2015 в България.

Екипажите караха три минавания на етапа „Чумерна” над Твърдица, чийто маршрут на два пъти беше променян – стартът и финалът бяха преместени по-нагоре в планината, за да могат да карат екипажите на сняг. Дължината на отсечката пък беше намалена от 7 на малко под 6 километра.

Бенчев и Спиров взеха две етапни победи, като започнаха с време 4.06 минути, после подобриха времето си с 3 секунди, а на третото минаване с още 16 секунди.

Втори завърши вторият екипаж на Дунев Рейсинг в това състезание – Георги Янков/Христо Христов (Subaru Impreza), а третото място заеха Антон Титов и Венцислав Мирчев (Citroen DS3).

Бенчев и Спиров постигнаха време 11.58,34 минути, Янков завърши с 12.38,25 минути, а Титов – с 12.46,46 минути.

„Карахме три отсечки, но все едно карахме в три различни състезания – заяви след финала победителят Калин Бенчев. – Снегът се топеше много бързо, за третото минаване вече се беше стопил, а сутринта имаше всичко – сняг, киша, чист асфалт, много бързи и неравни участъци.

„За щастие само веднъж закачихме една голяма снежна преспа, през останалото време нямахме никакви проблеми. Надявам се, че на публиката и е харесало състезанието. Стартирахме тук, за да направим тест на колата, да проверим някои настройки, как сме се сработили с навигатора. Видяхме си някои грешки, които ще оправим за сезона. Доволен съм от постигнатите резултати, както винаги колата беше безупречно подготвена от екипа на STi.bg, воден от шефа на отбора Валентин Стоичков“, каза още Бенчев.

„Радвам се за второто място на Георги Янков, защото колата му (Subaru Impreza) бе подготвена от части в нашият сервиз, значи сме се справили добре. Смятам, че за в бъдеще ще бъде един от основните ни конкуренти в надпреварите, което може само да ни радва. Искам да благодаря на публиката, която ни подкрепяше през цялото време на състезанието“, заяви още Бенчев.

„Надявам се, че са останали доволни от видяното. Искам да благодаря и на нашите рекламодатели от България, които ни подкрепиха на това състезание – mobile.bg, GGBG.bg, Workprotect, Topfit, 393print,Madness-Motorsport, FiberMax, RaceFace Custom Parts, както и нашите чуждестранни партньори от WISECO, Turbosmart, King Racing, ARP, KAPS, WinmaX и KW. Някои от тях, пропътуваха хиляди километри за да ни подкрепят и да изживеят с нас тръпката и адреналина от състезанието, за което целият ни екип им благодари сърдечно още веднъж”, сподели Бенчев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА