Last news in Fakti

8 Април, 2015 15:40 1 088 2

Русия ще ограничава атлетите си

  • лека атлетика-
  • олимпийски игри-
  • русия-
  • елена исинбаева-
  • световен рекорд-
  • овчарски скок

Държавният парламент обмисля да забрани олимпийско участие на повече от два форума

Русия ще ограничава атлетите си - 1
Снимка: БТА

Руският парламент обмисля законопроект, който ще забрани на атлетите, представящи държавата, да се състезават на повече от две олимпиади. Идеята на предложението е да се даде по-голям шанс на изява на колкото се може повече млади спортисти. Така ще се обмисли варианта, при който по-възрастните руски състезатели няма да заемат местата с квотите за сметка на по-младите.

Една от причините за предложението е миналогодишния инцидент на зимните олимпийски игри в Сочи, където фигуристът Евгений Плюшченко се отказа от участие в надпреварата в последния момент заради контузия.

Ако законопроектът влезе в сила, то това ще стане преди олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 година, което значи, че двукратната олимпийска шампионка на Русия в овчарския скок – Елена Исинбаева няма да може да вземе участие, което ще я лиши от възможността от преследва третият си златен медал в дисциплината. В момента Исинбаева държи световния рекорд в овчарския скок – 5,06 метра.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 разбирач

    0 0 Отговор
    тя студената войничка си е налице от 15 годинки, ама 'що трябва да страдаме ние заради някакви жалки компллексарчета дето са толкова грозни и се мислят за големите управленци... сега ще страдат и руските спортисти... таз' мацка е яка:) да идва тука при нас:) и без т'ва сме им дали азбука, думички и от чара си демек яките гени:) мдам:)
  • 2 5егъ

    0 0 Отговор
    Ще почнат да се състезават за други държави след това и готово!