Last news in Fakti

13 Април, 2015 15:30 949 0

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2015

  • испания-
  • примера дивисион-
  • обзор-
  • реал мадрид-
  • барселона-
  • атлетико мадрид

Реал спечели мача си, Барселона и Атлетико с грешна стъпка

Обзор на последния кръг от Примера дивисион - Април 2015 - 1
Снимка: БТА/АР

През изминалия уикенд се изиграха мачовете от 31-вия кръг на испанската Примера дивисион. Единият от фаворитите за титлата - Реал Мадрид, успя да спечели срещата си. Другите тимове, борещи се за отличието - Барселона и Атлетико Мадрид направиха равенства в своите мачове. Ето и всички резултати:

Реал Мадрид - Ейбар - 3:0

Реал (Мадрид) победи с 3:0 Ейбар в среща от 31-ия кръг на Примера дивисион. Головете за победата на "Сантяго Бернабеу" отбелязаха Кристиано Роналдо, Хавиер Ернандес и Хесе.

Белите имаха превъзходство в срещата, като отправиха 24 удара към вратата на съперника, 13 от които бяха точни. В 19-ата минута Ернандес вкара, но съдията даде знак за засада.
 
Роналдо даде преднина на отбора си две минути по-късно. Португалският нападател вкара от пряк свободен удар. Това е първият му гол за Реал от фаул през сезона и първи след победата с 4:0 срещу "Байерн" като гост в Шампионската лига миналата пролет.
 
Ернандес се възползва от получената възможност да е титуляр и вкара в 31-ата минута. Мексиканецът насочи добре топката с глава след центриране на Алваро Арбелоа отдясно.
 
В началото на второто полувреме Лука Модрич имаше възможност да отбележи, но Чаби Ирурета предотврати гола. Реал стигна до трето попадение в 82-ата минута, когато Хесе се възползва от грешка на Ейбар при изнасянето на топката, напредна и след самостоятелен пробив отбеляза.

Малага - Атлетико Мадрид - 2:2

Отборът на Малага направи 2:2 с Атлетико Мадрид. Атлетико откри резултата след попадение на Антоние Гризман, който отбеляза и втория гол за своя състав. Същевременно Фернандо Торес имаше малшанса да се разпише в собствената си врата, а Самуел отбеляза втори гол за Малага.

Двубоят бе сравнително равностоен, с лек превес за домакините от Малага. „Дюшекчиите“ обаче започнаха по-силно срещата, след като още в 25-ата минута при грешка в защитата Антоние Гризман открадна топката и се разписа за 1:0.
 
Фернандо Торес обаче върна интригата в мача. Нападателят имаше малшанса да се разпише в собствената си врата в 37-ата минута, и така възстанови равенството – 1:1.
 
Така двата състава се оттеглиха на почивка, а след нея Атлетико вдигна оборотите. Положения се разкриха пред Коке и Торес, но без успех. На свой ред, Хуанми също имаше изгодна ситуация, но без късмет.
 
В 71-ата минута Гарсия Самуел изведе Малага до пълния обрат. След добра асистенция на Амрабат той навлезе в наказателното поле и малко преди точката на дузпата отправи добър удар, който влезе в мрежата на Облак за 2:1.
 
Седем минути по-късно авторът на първото попадение за Атлетико Гризнам възстанови равенството, като се разписа за 2:2,оформяйки крайния резултат. Играчите на Малага имаха претенции, че при попадението е имало засада, но страничният рефер бе безкомпромисен в отсъждането си.
 
В класирането Атлетико е на 3-о място с 66 точки, а Малага е 7-и с 46.

Севиля - Барселона - 2:2

Севиля и Барселона завършиха 2:2 в зрелищна среща, играна на стадион "Санчес Писхуан". Каталунците бяха господари на терена през първата част и дръпнаха в резултата след головете на Лионел Меси и Неймар от пряк свободен удар.

Луис Суарес можеше да вкара нов гол, но пропусна сам срещу вратаря, а малко след това Банега върна интригата с удар отдалеч, получавайки подарък от вратаря на гостите Браво.
 
След почивката "блаугранас" станаха твърде пасивни и Севиля беше по-добрият отбор. Шест минути преди края на редовното време защитата на Барса се пропука и Гамейро изравни резултата след пас на Видал.

Барселона събра 75 точки на върха и води само с два пункта на преследвача Реал Мадрид. Севиля е пети с 62 точки.

Алмерия - Гранада - 3:0

Алмерия победи Гранада като домакин с 3:0 в среща от 31-ия кръг на испанската Примера дивисион. Два гола за победителите вкара Томас Тейе (45, 87), а едно попадение добави Хави Еспиноса (59).

С успеха Алмерия заема 18-ото място с 28 точки, а Гранада е предпоследен с актив от 24.

Селта Виго - Райо Валекано - 6:1

Селта заби 6 гола на Райо Валекано в мач от 31-ия кръг на Примера. Домакините победиха с 6:1, а Санти Мина се отчете с четири попадения. Два гола добави Ларивей, а за гостите точен бе Манучо.

Райо откри резултата още в първата минута чрез Манучо, но до почивката Ларивей и Санти Мина вкараха по два гола.

През втората част Мина вкара още две попадения и оформи крайното 6:1.

Хетафе - Виляреал - 1:1

Хетафе и Виляреал не се победиха. Двата състава завършиха при 1:1. Точен за Вилареал бе Икечукво Уче, а Диего Кастро изравни. Същевременно това бе пети пореден мач, в който „жълтата подводница“ не може да стигне до успех.

Двубоят бе равностоен, а положения имаше и пред двете врати. Хетафе започна по-уверено, като още в 3-ата минута дойде един опасен обстрел от пряк свободен удар, който обаче не намери целта. Последваха по-спокойни минути, а в 44-ата Херард Морено опита мощен удар от 20 метра, но в аут.
 
Двата състава се оттеглиха на почивка при нулево равенство, а след паузата дойдоха по-интересните моменти. В 51-ата минута Мехди Ласен извърши груб фаул в наказателното поле, за което реферът отсъди дузпа. С изпълнението се нае Икечукво Уче, който с прецизен удар направи 1:0 в полза на „жълтата подводница“.
 
Само след още няколко минути нов шанс се разкри пред Уче, но този път той не успя да се разпише.
 
След малко повече от час игра Хетафе върна интригата в мача. Роберто Лаго комбинира доста умело с Диего Кастро. Последният насочи неспасяемо топката с глава в мрежата за 1:1.
 
В класирането Виляреал е на 6-о място с 51 точки, а Хетафе е 13-и с 36 пункта.

Еспаньол - Атлетик Билбао - 1:0

Еспаньол постигна минимална победа над Атлетик (Билбао) в 31-ия кръг на Примера дивисион. Отборът на старши треньора Серхио Гонсалес се наложи с 1:0 след гол на Серхио Гарсия пет минути преди края на първото полувреме.
 
С този успех Еспаньол се изкачи на осмата позиция в класирането, измествайки именно Атлетик, и вече има 41 точки. Тимът на Билбао е с 40 на деветото място.
 
Двата тима не се справяха добре с организирането на опасни акции в началото на срещата. Липсваше острота в предни позиции. Първата добра възможност се появи едва в 27-ата минута. Виктор Алварес центрира, Кристиан Стуани беше готов да забие топката в мрежата, но тя беше избита в корнер.
 
В 40-ата капитанът на "лос перикитос" Серхио Гарсия се възползва от грешка в защитата на баските. Микел Рико загуби от Виктор Алварес, "деветката" на каталунците се отскубна сам срещу Горка Ираисос и насочи тупкащата топка по диагонала - 1:0, оформяйки крайният резултат. 

Реал Сосиедад - Депортиво Ла Коруня - 2:2

Отборите на Реал Сосиедад и Депортиво Ла Коруня не успяха да излъчат победител в интригуващ сблъсък помежду си в Примера дивисион. Срещата на стадион „Аноета“ завърши при резултат 2:2, като точката е далеч по ценна за гостите от Депортиво, които се намира на една позиция над чертата.

Домакините от Сосиедад откриха резултата от дузпа в 33-ата минута. Точен от бялата точка за Реал бе Шавиер Прието. Пет минути преди края на първата част, тимът на Ла Коруня също получи правото да изпълни 11-метров наказателен удар. Лукас застана зад топката, но първоначално ударът му бе отразен. При добавката обаче той не сгреши, за да доведе нещата до 1:1.
 
През второто полувреме двата тима си размениха по още един гол, като Сосиедад отново бе отборът, който първи излезе напред в резултата. Гонсало Кастро вкара за 2:1, а крайния резултат оформи Хосе Верду Точе.
 
Реал Сосиедад заема 12-то място във временното подреждане с актив от 38 точки. Ла Коруня е 17-ти с десет пункта по-малко.

Кордоба - Елче - 0:2

Елче постигна ценна победа в борбата си за оцеляване в Примера дивисион. Отборът победи Кордоба с 2:0. Голмайстори станаха Енцо Роко и Марио Пашалич. С този успех Елче излезе от зоната на изпадащите и вече има 31 точки на 15-ото място. Кордоба е на дъното в Ла Лига с 19 точки. Крахът за домакините бе пълен, след като се наложи да довършат двубоя с човек по-малко. В 81-ата минута Борха Гарсия получи директен червен картон.

Двата съперника не предложиха нищо запомнящо се в началните минути на двубоя. Първото по-сериозно положение стана в 25-ата минута. Тогава Картабия отправи много опасен удар, но над горната греда.  
 
Борха Гарсия шутира от границата на наказателното поле в 33-ата минута, но слабо и вратаря улови без проблеми. Малко по-късно отново той бе в центъра на вниманието.  Получи добра топка в наказателното поле и шутира от движение, но изпълнението му бе повече от разочароващо, пращайки топката високо над горната греда.
 
 В 41-ата минута Елче откри резултата. Топката бе центрирана в наказателното поле, защитниците на домакините не успяха да се позиционират по най-добрия начин, изпуснаха Роко, който с глава отклони във вратата пред погледа на вратаря.
 
В началото на второто полувреме Марио Пашалич завърши добра атака за гостите, като отправи силен удар по диагонала, но не намери очертанията на вратата.
 
В 67-ата минута Виктор Родгирес елиминира защитник и шутира, но топката се отклони в крака на бранител и излезе в корнер. След неговото изпълнение, топката бе пратена на далечна греда, където Пашалич бе оставен непокрит и с глава удвои преднината на гостите от Елче.
 
В 81-ата минута се стигна до ситуацията, която напълно определи крайния изход на двубоя.  Борха Гарсия получи директен червен картон, след като не успя да се пребори за топката в средата на терена. Той се ядоса, че не последва сигнал за нарушение срещу него в тази ситуация, спречка се с футболист на Елче, удари му глава и го избута с ръце. Съдията моментално ме показа червения цвят.
 
 В заключителните минути домакините вкараха топката във вратата на гостите, но попадението справедливо не бе зачетено заради засада. 

 

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА