Last news in Fakti

24 Юни, 2015 19:27 733 0

Радванска на пътя на Пиронкова в Ийстбърн

  • радванска-
  • пиронкова-
  • ийстбърн

Полякинята има осем победи в десет мача срещу родната тенисистка

Радванска на пътя на Пиронкова в Ийстбърн - 1
Снимка: БТА/ AP

Агниешка Радванска е следващото голямо препядствие пред първата ни ракета Цветана Пиронкова на силния тенис рурнир на трева в Ийстбърн.

Двете ще се изправят една срещу друга в четвъртфинален двубой от надпреварата с награден фонд 731 хиляди долара.

Пиронкова по-рано днес се наложи в третия кръг над Доминика Цибулкова (Словакия) с 6:7(4), 6:4, 6:1, а поставената под номер 9 Радванска победи осмата в схемата Каролина Плишкова (Чехия) с 6:2, 6:1.

26-годишната полякиня е 13-а в световната ранглиста в момента, но преди три години достигна до второто място в класацията на WТА. Тя има 14 титли на сингъл в кариерата си и е заработила почти 14,8 милиона долара от наградни фондове.

Радванска има осем победи в десет мача срещу Пиронкова. На трева те са се срещали четири пъти, като в три от тях полякинята печели. Последният успех на пловдивчанката е именно в Ийстбърн през 2012 година, когато тя побеждава с 6:2, 6:4. Двете играха за последно в четвъртия кръг на "Уимбълдън" преди две години и Радванска би с 4:6, 6:3, 6:3.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА