Last news in Fakti

13 Юли, 2015 19:39 736 0

Лестър назначи Клаудио Раниери

  • лестър-
  • треньор-
  • раниери-
  • пиърсън

Италианецът заменя на поста уволнения през миналия месец Найджъл Пиърсън

Лестър назначи Клаудио Раниери - 1
Снимка: БТА/АР
Италианецът Клаудио Раниери бе назначен за мениджър на английския Лестър Сити с договора за три години. Той заменя на поста Найджъл Пиърсън, който бе освободен, въпреки че запази мястото на отбора в елита след страхотна серия от победи в края на кампанията. 

„ФК Лестър Сити има удоволствието да съобщи за назначаването на Клаудио Раниери като нов мениджър на клуба. 63-годишният италианец се договори за договор за 3 сезона и за втори път ще работи във Висшата лига, след периода му в Челси през 2000-2004“ пише в сайта на Лисиците. 

„За мен е огромна радост да приветствам с добре дошъл Клаудио Раниери, който е човек със забележителни качества и опит. Със своите знания той ще ни изведе към следващия етап на нашия дългосрочен проект“ заяви вицепрезидентът на клуба Айяват Сривадханапрабха. 

„Много съм доволен, че идвам в клуб с традиции като Лестър Сити. Работил съм в много отбори, но откакто напуснах Челси мечтаех да се върна и да имам шанс отново да работя в тази лига. Надявам се, че ще оправдая доверието, което получавам“ заяви Раниери. 

За последно той ръководи националния отбор на Гърция, но се провали тотално, като записа равен и 3 загуби начело на отбора. Специалистът е водил още Каляри, Наполи, Фиорентина, Валенсия, Атлетико Мадрид, Парма, Ювентус, Рома, Интер и Монако.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА