Last news in Fakti

13 Август, 2015 20:02 660 0

Лукойл Академик със силен трансфер

  • лукойл академик-
  • желко сакич-
  • нов
Лукойл Академик със силен трансфер - 1
Снимка: www.basketball.bg

Лукойл Академик продължава да работи по селекцията си. Третият нов в редиците на родните шампиони  по баскетбол се казва Желко Сакич, който за последно се е състезавал в най-силното клубно първенство в Европа - испанската Лига АСВ.

В момента ационалът на Хърватия е на лагер със селекцията на родината си и води подготовка за ЕвроБаскет 2015.

26-годишният Сакич има общо 32 мача за Манреса през миналия сезон, а средните му показатели в тях са 10.3 точки, 4.9 борби, 1.3 асистенции и 1.0 отнети топки. Постига 50% успеваемост в стрелбата за 2 точки, 28% за 3 точки и 79% от наказателната линия.

Сакич е висок 204 сантиметра и е юноша на Цибона (Загреб). В Хърватия играе за Каптол (Загреб) и Дубрава (Загреб), а звездата му изгрява в редиците на босненския ХКК Зрински (Мостар), с който прави фурор в Балканската лига. След това последователно преминава през ХКК Широки Брег, както и през италианския Сутор Монтегранаро.

Има три титли на Босна и Херцеговина с Широки Брег, веднъж участва в Мача на звездите на хърватското първенство, а през сезон 2014/2015 веднъж печели приза за MVP на кръга в Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА