Last news in Fakti

20 Септември, 2011 09:33 725 0

Най-доброто европейско по плажен тенис според ITF

  • плажен тенис-
  • itf-
  • албена
Най-доброто европейско по плажен тенис според ITF - 1
© БГНЕС

Официалните представители на ITF в Албена – Стюарт Баракуолф и на Тенис Европа – Карола Льофлер, останаха с много добри впечатления от организацията на шампионата и категорично заявиха, че това е най-добре организираното Европейско първенство по плажен тенис до момента.

България се нареди на престижното осмо място в крайното класиране по нации от четвъртото Европейско първенство по плажен тенис, което се проведе в Албена. Пред нас са силните състави на Италия, Русия, Франция, Словения, Сан Марино, Гърция и Португалия.

Българският тим постигна по-добро класиране от отборите на Белгия, Германия, Испания, Кипър и др. Двойката ни при дамите Катерина Генова и Йоанна Андреева стигна до финала на консолейшън турнира на четвъртото Европейско първенство. Състезателките ни обаче отстъпиха от двойката на Гърция.

С финала на Генова и Андреева се утвърди доброто представяне на българския тим на еврошампионата, който бе организиран със съдействиeто на Български спортен тотализатор под патронажа на министъра на физическото възпитание и спорта г-н Свилен Нейков. Най-големия успех постигнаха Лазарина Стефанова и Катина Симеонова, които достигнаха до четвъртфиналите при дамите, съобщава БГНЕС. Там те отстъпиха от шампионките на Франция и поставени под №3 в схемата Мари-Ев и Матилде Ору с 6-1, 3-6, 6-4.

Най-добрата ни двойка при мъжете – Росен Ненчев и Петър Кирилов, не успя да преодолее световните шампиони от Италия Алесандро Калбучи и Лука Меликони и след достойна игра загуби с 3-6, 2-6.

Италианците останаха впечатлени от добрата организация на първенството и условията, предоставени от любезните домакини от Албена. Специално за проявата на Централния плаж бяха изградени осем игрища за плажен тенис.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА