Last news in Fakti

12 Ноември, 2015 20:42 992 0

Дунав 8806 не прости на руснаци

  • дунав 8806-
  • енергия иваново-
  • еврокупата на фиба

Българските баскетболистки продължават уверено участието си в турнира за Еврокупата на ФИБА

Българският Дунав 8806 показа силна игра и се наложи категорично с 80:61 (22:12, 11:19, 24:19, 23:11) над руския елитен Енергия Иваново в третия си мач от груповата фаза на турнира за Еврокупата на ФИБА в двубой, игран днес в "Булстрад Арена" в Русе.

Родните баскетболистки започнаха по-добре след като Юрика "Ша" Брукс откри резултата с тройка за 3:0.

През първата част дунавки си позволиха само едно отпускане, от което се възползваха гостите и поведоха за 12:11. След това обаче домакините подобриха защитата и дръпнаха с 22:12 след 10 минути игра.

До почивката дунавският аванс продължи да варира. Руският тим все пак успя да съкрати изоставането си и на полувремето бе само с 2 точки зад българския шампион за 33:31.

След подновяването на играта дунавки продължиха да владеят инициативата. Така 10 минути преди края "сините феи" водеха с 57:50, а финалната сирена "закова" 80:61 за русенския състав на таблото.

Дженифър Брандън бе най-добра за Дунав 8806 с 26 точки и 23 борби. 17 точки добави Юрика "Ша" Брукс, а Радостина Димитрова - 15 т.

За руския тим Виктория Медведева вкара 13 точки, а по 10 записаха Олга Жужгова и Диана Сазонова.

"Трябва да поздравя моя отбор за борбата, която направихме по време на мача. Играхме много бързо, което бе мое изискване, тъй като смятах, че това е слабата страна на гостите", това каза треньорът на на Дунав 8806 Георги Божков.

"Искам да благодаря на публиката, която имаше удоволствието да види български отбор да победи руски отбор, което се случва много рядко. В началото бяхме респектирани от Енергия, защото знаем за какво първенство става въпрос и за какви бюджети", добаави треньорът на русенския тим.

Наставникът на Енергия Андрей Долопчи от своя страна потвърди, че българският тим е стоял по-добре и е заслужил победата в срещата.

"Планът, който имахме за игра в защита, не сработи. От друга страна съперникът ни игра много добре в защита, направи и много бързи атаки, на които така и не успяхме да противодействаме", каза Долопчи.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА