Last news in Fakti

13 Ноември, 2015 11:29 691 0

Бразилец от Лудогорец ще става българин

  • вандерсон-
  • лудогорец-
  • паспорт-
  • гражданство

Вандерсон взима наш паспорт в най-скоро време

Бразилец от Лудогорец ще става българин - 1
Снимка: БТА

Още един бразилец от Лудогорец е много близо до това да се сдобие с български паспорт, твърди "Тема Спорт". Става въпрос за Вандерсон. 27-годишното крило трябва да получи документите най-късно до края на годината.

От ръководството обаче смятат, че процедурата може да приключи и в началото на декември. Така дошлият през лятото на 2014 година футболист ще стане петият бразилец от Лудогорец, взел български паспорт. Преди него такива получиха звездата Марселиньо, нападателят Жуниор Кишада, десният бек Гилерме Шоко, който вече е в АПОЕЛ Никозия, и напусналият през това лято в посока Шалке 04 Жуниор Кайсара.

Финализирането на процедурата ще реши проблема за Лудогорец с квотите за играчи извън ЕС. В момента шампионите разполагат с още трима освен Вандерсон, които нямат европейски паспорти - Джонатан Кафу, Сисиньо и Натанаел Пимиента. Те дойдоха това лято и нямаше как клубът да им изкара необходимите документи.
Както е известно, заради наличието на четирима футболисти извън ЕС се налага от началото на сезона един от тях винаги да остава извън групата за срещите от "А" група. Според наредбата в определен мач могат да бъдат използвани най-много трима. Така след като Вандерсон получи паспорт, треньорът Георги Дерменджиев теоретично ще може да използва всички бразилци наведнъж.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА