Last news in Fakti

18 Декември, 2015 09:23 830 0

Милан пое глътка въздух след успех над Сампдория

  • милан-
  • сампдория-
  • купа на италия-
  • михайлович

Росонерите продължават напред за Купата на Италия

Милан пое глътка въздух след успех над Сампдория - 1
Снимка: БТА/АР

Милан спечели с 2:0 при визитата си на Сампдория и се класира за 1/4-финалите в турнира за Купата на Италия. Така футболистите на Синиша Михайлович на практика спасиха засега поста му, след като в началото на седмицата президентът на клуба Силвио Берлускони обяви, че не е доволен от резултатите и може да направи промени.

Домакините от Генуа започнаха по-активно мача, но не създадоха кои знае какви опасни положения пред вратата на ветерана Кристиан Абиати и постепенно „росонерите” взеха инициативата. В 15-ата минута Карлос Бака от гостите вкара гол, който обаче бе отменен заради засада. Сампдория отговори с шут на Луис Муриел в 40-ата минута, който бе спасен от Абиати.

Милан поведе в началото на второто полувреме с гол на М’Байе Нианг (50), озовал се сам срещу вратаря Вивиано след пас на Бака. Три минути по-късно „моряците” можеше да изравнят, но Муриел се забави твърде много и не успя да се възползва от позицията, на която се намираше.

Решаващият момент бе в 64-ата минута, когато защитникът на домакините Ервин Зуканович беше изгонен. Босненецът получи жълт картон за нарушение срещу Юрай Куцка, но реагира бурно и набързо видя и червения цвят на картона. В 84-ата минута Нианг центрира отляво, а Бака не успя да засече топката пред празна врата. Все пак в последните секунди Карлос Бака (90+3) вкара втория гол в мача и сложи точка на спора. 

На 1/4-финалите Милан ще бъде домакин на Карпи, който елиминира Фиорентина след победа с 1:0 във Флоренция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА