Last news in Fakti

16 Януари, 2016 19:41 898 0

Сити гази, Челси с ново голово реми

  • челси-
  • манчестър сити-
  • англия-
  • агуеро

Агуеро забоде хеттрик

Отборът на Манчестър Сити отново показа, че не се отказва от преследването на лидерите и ще се бори активно за трофея във Висшата лига на Англия.

"Гражданите" дори излязоха начело в класирането, след като категорично се наложиха над Кристъл Палас с 4:0 на своя "Етихад Стейдиъм".

В 22-ата минута Фабиан Делф откри резултата, възползвайки се от подарък на Хенеси. Халфът стреля от около 30 метра, а вратарят не успя да се намеси добре и топката премина голлинията.

До края на първата част Серхио Агуеро удвои преднината на домакините.

В 68-ата минута отново аржентинецът направи преднината на Сити класическа, след като получи перфектно подаване от Де Бройне и от малкото наказателно поле простреля Хенеси за 3:0.

Шест минути преди края "Кун" проби отдясно, преодоля Уорд и можеше да оформи своя хеттрик, но предпочете да подаде на Давид Силва, който на празна врата направи 4:0.

След тази домакинска победа, гражданите събраха актив от 43 точки и еднолично поведоха класирането в Премиършип, но по-късно днес Лестър гостува на Астън Вила, като при победа "лисиците" ще изпреварят Сити.

Другият лидер, Арсенал, гостува утре на Стоук Сити, като при победа, "топчиите" отново ще поемат лидерската палка.

 

В същото време друг гранд от Острова - Челси продължава да не впечатлява с представянето си.

Днес лондонският тим прие Евертън на своя земя и едва се добра до равенство - 3:3. Това е 4-о реми в последните пет срещи за "сините" във Висшата лига на Англия.

Начало на головото шоу бе дадено от атогола на Джон Тери. Лейтън Бейнс центрира успоредно на голлинията и защитникът а Челси изпревари Лукаку, но кълбото рикошира в крака му и се оплете в мрежата.

В 56-ата по идентичен начин Бейнс центрира в наказателното поле отляво и този път с топката игра Кевин Миралас, който се обърна пред погледа на статичните бранители и прониза вратата на Тибо Куртоа за втори път.

Този втори гол жегна домакините и те вдигнаха оборотите и успяха да изравят чрез два бързи гола.

Първо Фил Ягиелка не се намеси никак добре при едно дълго подаване на Фабрегас към Диего Коща и позволи на нападателя да излезе сам срещу Хауърд, да го преодолее и на празна врата да отбележи за 1:2. Само минута по-късно пък Коща върна жеста на Фабрегас и му подаде технично с пета в наказателното поле, за да отбележи халфът за 2:2.

Така се стигна до 91-ата минута, в която влезлият като резерва на мястото на контузения Овиедо Рамиро Фунес Мори попари домакините. Той получи отлично центриране от страна на другата резерва - Жерард Деулофеу и от непосредствена близост прати топката за трети път в мрежата на Куртоа.

В 98-ата минута обаче усиленият натиск на Челси даде резултат и Тери се измъкна от защитата на Евертън, за да се възползва от подаване от въздуха и по изключително техничен начин с пета да фиксира крайното 3:3. Повторенията обаче убедиха, че голмайсторът е бил в засада.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА