Last news in Fakti

20 Януари, 2016 14:57 1 829 0

Станка Златева: Тъжно ми е

  • златева-
  • борба-
  • отказване-
  • кариера

Тялото ми не ми позволява да участвам на олимпиадата, заяви Златева

Станка Златева: Тъжно ми е - 1
Снимка: БТА/АР

Станка Златева, която в началото на седмицата обяви оттеглянето си от борбата, съжалява единствено за това, че тялото й не й позволява да направи още един опит за атака на олимпийския връх. Именно с тази цел петкратната световна шампионка се върна на тепиха през 2014 г.

"Хората винаги очакваха аз да съм първа, не се получи. Сега очакваха да отида на още една олимпиада, пак не се получи. Просто се е случило и го приемам. Тъжно ми е, че не успях да стигна до края, но в същото време си давам сметка, че нищо в този живот не е вечно. Животът предлага и други пътища. Сега ще видим по кой ще тръгна и аз и дали ще е правилният." заяви пред "Ринг" шампионката

"От доста време го обмислям. Виждам, че нещата не се получават, и няма как да продължа. Накрая взех това решение. Контузиите са много, а и нямам достатъчно време да се подготвя за първенствата, на които трябва да се вземе квота. Щеше да е безумно от моя страна да участвам, без да съм подготвена."

Тя ще започне работа с националния отбор за кадетки, но сама признава, че не е сигурна дали това е нейното призвание след края на активната кариера. "Федерацията ми предложи да заема поста треньор на кадетките. Аз нямам опит. Ще започна и ще видя дали съм подходяща за тази работа", каза още двукратната сребърна медалистка от олимпийски игри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА