Last news in Fakti

29 Февруари, 2016 17:01 1 057 0

Докладната за концесията на "Лудогорец Арена" чака преработка

  • лудогорец арена-
  • докладна-
  • концесия-
  • преработка-
  • заседание-
  • разград

Заседанието реши решението да бъде отложено за следващата сесия

Докладната за концесията на "Лудогорец Арена" чака преработка - 1
Снимка: БТА

„Няма сини и червени, всички сме зелени“ – това бе един от последните по-шумни възгласи в залата на Общински съвет - Разград днес по темата за концесията на стадион „Лудогорец Арена“, съобщава "Дарик". Произнесе я местен парламентарист в коментар на оттегляне на едно от компромисните предложения до спорната докладна. Почти едновременно съветникът от РБ Митко Ханчев и колегата му от БСП Стоян Димитров внесоха предложение докладната да се отложи за следваща сесия, като преди това се преработи от съветниците в комисиите по законност и общинска собственост. Тъй като предложението на Димитров бе по-добре издържано юридически, Ханчев оттегли своето и бе гласувано това на съветника от БСП.

Резултатът бе аплодиран от присъстващите в залата фенове, както и от тези, които над 5 часа чакаха пред общината решението.  Задоволство от решението изрази и изпълнителният директор на ПФК“Лудогорец“ Ангел Петричев.

За отлагането гласуваха 20 съветници от всички политически сили, против бе председателят на Общинския съвет Надежда Радославова от ГЕРБ, а въздържали се 8 съветници. Пробив в партийната дисциплина имаше в Реформаторския блок, където Рейхан Вели гласува „въздържал се“, а колегите му „за“, в ГЕРБ пък противно на масовото „въздържал се“ „за“ бе: Милена Орешкова, а Галин Парашкевов не гласува. От заседанието след предварително уведомление отсъства една от съветничките от ГЕРБ Марина Христова, чиято месторабота е „Биовет“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА