Last news in Fakti

9 Март, 2016 14:35 1 406 0

Кремъл не се притеснява от скандала с Шарапова

  • мария шарапова-
  • кремъл-
  • дмитрий песков

Русия е против опитите за политизиране на спорта

Кремъл смята за неприемливи опитите да се политизира спорта. Това бе заявено от говорителя на руския президент Владимир Путин – Дмитрий Песков, цитиран от ТАСС.

„Намеренията за политизиране на спорта и опитите той да бъде превърнат в един вид политически инструмент са недопустими. Ние сме твърд привърженик на това, че спортът трябва да стои далеч от политиката“, заяви Песков, коментирайки зачестилите обвинения за употреба на допинг от руски атлети. Той направи и кратък коментар за скандала с тенис звездата Мария Шарапова, която призна, че е използвала непозволеното вещество мелдоний.

„Скандалът с Шарапова не хвърля сянка върху руския спорт. Ние имаме невероятни постижения, които няма как да бъдат заличени“, допълни Песков.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА