Last news in Fakti

19 Март, 2016 10:26 1 204 0

Ново унижение за Олимпик Марсилия

  • рен-
  • марсилия-
  • унижение-
  • фенове

Рен разби Марсилия с 5:2

Ново унижение за Олимпик Марсилия - 1
Снимка: БТА/АР

Рен постигна зрелищна победа с 5:2 като гост на Олимпик (Марсилия) в среща от 31-ия кръг на Лига 1, което поне за ден ги изкачи на трето място в класирането. Имаше работа и за стюардите на стадиона, които опитваха да озаптят подивелите от ярост фенове на домакините.

Двубоят започна кошмарно за Марсилия, които изоставаха в резултата още в 4-ата минута. Тогава гостите развиха атака по десния фланг и нанесоха 3 изстрела, в които и гредата помогна на домакините. В последния опит Йоан Горкюф успя да отбележи – 0:1.

В 9-ата минута гостите шокираха с втори гол марсилци. Фоло Дияе бе оставен непокрит при центриране от фаул в наказателното поле и с глава удвои. В14-ата минута кошмарът за Олимпик бе пълен, след като Рен поведе с 3:0, чрез Осман Дембеле, чийто изстрел излъга вратаря.

Феновете на домакините побесняха, но в 20-ата минута Флориян Товен с прекрасен диагонален изстрел намали на 1:3.

Олимпик се хвърли да наваксва резултата, но вратарят на гостите Беноа Костел бе брилянтен на вратата.

В 50-ата минута Олимпик се възползва от грешка на стража, който изпусна топката при центриране от корнер, а Роландо вкара в опразнената врата. Само минута по-късно Реми Кабела можеше да изравни, но ударът му срещна дясната греда.

Йоан Горкюф направи резултата 4:2 след контраатака и мощен шут извън наказателното поле в 58-ата минута. В 77-ата минута Джовани Силва сложи край на интригата, вкарвайки пети гол във вратата на домакините. Той се възползва от пас на Осман Дембеле, който го намери непокрит около дузпата.

Рен е на трето място с 48 точки, а Олимпик е десети с 39.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА