Last news in Fakti

9 Юни, 2016 19:45 668 0

Надал няма да играе на "Уимбълдън"

  • надал-
  • "уимбълдън"-
  • няма да играе

Испанецът не е успял да пребори контузията на китката си

Третият турнир от Големия шлем - "Уимбълдън" ще трябва да се прежали и без участието на Рафаел Надал.

Испанският тенис ас официално отказа участие на Откритото първенство на Великобритания.

Припомняме, че Рафа получи травма на китката по време на "Ролан Гарос" и това го принуди да се оттегли преди мача си от третия кръг в Париж. След това бившият номер 1 информира, че ще пропусне надпреварата в "Куинс Клъб", а сега чрез "Фейсбук" съобщи и за изданието в "Ол Ингланд Клъб". Ето какво написа носителят на 14 мейджър трофея.

Здравейте! Тъжно ми е, но трябва да обявя, че след консултация с моите лекари и след като получих резултати от изследванията, стана ясно, че няма да мога да играя на "Уимбълдън" през тази година. Както можете да си представите, решението е много трудно, но възстановяването от контузията, която получих на "Ролан Гарос", изисква повече време. За съжаление няма да мога да се включа и на демонстративния турнир The Boodles, който присъстваше в календара ми предишните сезони.

Благодаря на всички за подкрепата, особено на феновете. Милите ви съобщения означават много за мен.

През миналата година Надал отпадна във втория кръг на "Уимбълдън" след загуба в четири сета срещу Дъстин Браун. От 2003 година насам испанецът е пропускал само две издания в Лондон - през 2004-а и 2009-а. Той е шампион в турнира през 2008 г. и 2010 г.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА