Last news in Fakti

17 Юли, 2016 09:43 787 0

Страхотна Бразилия отива на финал

  • бразилия-
  • франция-
  • световната лига-
  • волейбол-
  • финал-
  • титлата

Волейболистите на Селесао детронираха шампиона Франция в Световната лига и гледат към титлата

Отборът на Бразилия продължава да прави фурор в тазгодишното издание на Световната лига. Волейболистите на "Селесао" надделяха детронираха шампиона в турнира от миналата година Франция след 3:1 (25:16, 22:25, 28:26, 33:31) във втория полуфинал от финалния турнир, игран тази вечер пред около 4000 зрители в зала "Таурон Арена" в полския град Краков и сега гледат към рекордна 10-а титла в надпреварата.

Уолъс Де Соуса се отчете с 29 точки за победителите(2 блока, 2 аса и 58% ефективност в атака). Рикардо Лукарели заби още 18 т. (2 блока, 1 ас, 60% ефективност в атака и 50% перфектно посрещане) за успеха.

За "петлите" Антонен Рузие реализира 27 точки (1 блок, 2 аса и 50% ефективност в атака), а Ървин Нгапет добави 15 точки (1 блок, 1 ас, 50% ефективност в атака и 47% ефективност в атака), но и това не бе достатъчно за победата.

По този начин бразилците се класираха за 15-ия си финал в най-комерсиалния волейболен турнир, където ще имат шанс да спечелят рекордната си 10-а титла.

Там те ще спорят със Сърбия, която по-рано надигра също много трудно Италия с 3:2.

За "плавите" това ще бъде втори пореден и общо 6-и финал, като отново ще имат възможност да спечелят първия си трофей от Лигата. Финалът между "Селесао" и Сърбия е тази вечер (17 юли) от 21,30 часа, а преди това от 18,30 часа Италия и Франция ще спорят за бронзовите медали.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА