1 940 0

Екипировката на олимпийците ни в Рио (Снимки)

Силвия Дънекова, Тихомир Иванов и Румен Димитров представиха облеклото, с което ще се състезават атлетите ни на Олимпиадата

Снимка: Български олимпийски комитет
Снимка: Български олимпийски комитет
Константин Карагьозов

Днес официално бе представена екипировката, с която ще бъдат облечени българските олимпийци на започващата след броени дни Олимпиада в Рио де Жанейро. Компанията за спортна екипировка JOMA е разработила специална колекция за българските олимпийци. Дрехите, обувките, саковете и аксесоарите са в цветовете на българското национално знаме. Освен България, с подобна спортна екипировка на Олимпиадата в Рио ще бъдат още делегациите на Португалия, Мексико и Испания.

Екипировката на нашите олимпийци за Рио е изработена от най-висок клас материали, дрехите са от супермодерната „двойнодишаща“ материя, съобразена с климата в града домакин. Маратонките също са последен модел на компанията, олекотени и с хитовата в момента „memory“ памет, португалци, мексиканци и испанци ще бъдат по време на Игрите с абсолютно същия модел.

Лекоатлетите Силвия Дънекова, Тихомир Иванов и Румен Димитров влязоха набързо и импровизирано в ролята на манекени за да пробват на нац. стадион „Васил Левски“ получените комплекти. Състезателката на 3000 м с пр. стори това 3 часа преди да отлети за Рио, а Иванов (скок височина) и Димитров (троен скок) заминават с една от следващите групи на 31 юли.

Всеки един от българската делегация получава по над 15 позиции, сред които 4 фланелки, 2 гащета, бермуди, шапка, маратонки, джапанки, анцуг, голям сак, раничка и др.

 

 

България


Напиши коментар:


Публикувай